Κλείσιμο

«Αν δεν πήγες Καστοριά, δεν πήγες διακοπές»: Δείτε το χιουμοριστικό διαφημιστικό σποτ που έγινε viral

Τα πολύ θετικά σχόλια που απέσπασε το χιουμοριστικό βίντεο ευελπιστεί να εξαργυρώσει σε πληρότητες ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της ΠΕ Καστοριάς. 

Γεμάτο χιούμορ είναι βίντεο του Συνδέσμου Ξενοδόχων ΠΕ Καστοριάς για τη «βυζαντινή αρχόντισσα» της Δυτικής Μακεδονίας με τις περισσότερες από 70 βυζαντινές εκκλησίες, τον λιμναίο οικισμό με τη σπηλιά του Δράκου και τα τόσα άλλα αξιοθέατα. 

Στο βίντεο, που ήδη έχει γίνει viral, το θερμόμετρο έχει «χτυπήσει κόκκινο» και η ζέστη στην παραλία είναι αφόρητη. Ξαφνικά, ένας άνδρας σηκώνεται όρθιος, και εν ριπή οφθαλμού παίρνει το … καπελάκι του και φεύγει. «Αυτό ήταν; Τέλος;», τον ρωτά παραθεριστής που… «έχει ξεροψηθεί» κάτω από τον καυτό ήλιο στη διπλανή ξαπλώστρα.

«Τέλος; Τώρα αρχίζουν οι διακοπές», απαντά εκείνος και αρχίζει να ξεδιπλώνει μία-μία τις αρετές της κοσμοπολίτισσας Καστοριάς, ενός τόπου που ίσως να μην είναι συνυφασμένος στο μυαλό των περισσότερων ως ένας κλασικός καλοκαιρινός προορισμός, αλλά τα θέλγητρα του είναι πολλά και ικανά να πείσουν όλους όσοι αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών καταμεσής του καλοκαιριού.

Πολύ θετικά τα σχόλια για το βίντεο

Τα πολύ θετικά σχόλια που απέσπασε το χιουμοριστικό βίντεο ευελπιστεί να εξαργυρώσει σε πληρότητες ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της ΠΕ Καστοριάς. 

«Όλα ήταν θέμα της αγαστής συνεργασίας του Συνδέσμου μας  με τον σκηνοθέτη Πέτρο Σμιξιώτη. Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι με χιουμοριστική διάθεση, έτσι ώστε να καταθέσουμε μια συνολική πρόταση εναλλακτικής μορφής τουρισμού στο διάστημα του καλοκαιριού» υπογράμμισε στο GRTimes, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς, Σιδέρης Σμαρόπουλος.

Σε ερώτηση για το αν αυτούς ειδικά τους θερινούς μήνες μια περιοχή σαν την Καστοριά προσελκύει τουρίστες, ο κ. Σμαρόπουλος υπογράμμισε πως «προ κορωνοϊού, είχαμε πολύ καλά ποσοστά προσέλκυσης από τουρίστες του εξωτερικού. Συνήθως οι Έλληνες επισκέπτονται την Καστοριά μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Με αυτό το σποτ θέλουμε να αλλάξουμε κάπως το στάτους και να προσελκύσουμε και τους εγχώριους τουρίστες, αν και όπως έχουμε αποφασίσει θα γυριστεί και σε άλλες γλώσσες».

"Δύσκολα φέτος, αλλά δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας"

Ωστόσο η μέχρι τώρα τουριστική κίνηση στην Καστοριά δεν φαίνεται να κυλά ομαλά για τους ξενοδόχους της περιοχής. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ήδη σε σχέση με το 2019 που ήταν η τελευταία τουριστική χρονιά προ κορωνοϊού, έχουμε μια μείωση περίπου 20%. Δεν χάνουμε όμως την αισιοδοξία μας. Ελπίζουμε σε άνοδο και ευελπιστούμε ότι το βίντεο θα παίξει και αυτό το ρόλο του» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς.
 

Πηγή: grtimes.gr