Αγίου Πνεύματος: Στο 80% οι προκρατήσεις για το τριήμερο - Οι οικονομικοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής

Οι ειδικοί του κλάδου εξηγούν ότι όσο νωρίτερα σχεδιάσουμε τις διακοπές μας, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε.

Του Μάκη Συνοδινού

Όπου φύγει φύγει οι Έλληνες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς δύο χρόνια μετά την πανδημία φαίνεται να «τιμούν» κάθε ευκαιρία για απόδραση που δημιουργείται λόγω των αργιών.

Σύμφωνα με υπεύθυνους του τουρισμού το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα τα ποσοστά των προ-κρατήσεων που καταγράφονται αγγίζουν το 80% στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών της χώρας μας, με τη τιμητική τους να έχουν οι προορισμοί στη Νησιωτική Ελλάδα.

Σημειώνουν ωστόσο ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα υψηλά αυτά ποσοστά δεν αφορούν αποκλειστικά εγχώριους ταξιδιώτες, αλλά και τουρίστες καθώς πλέον βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο.

Οι πίνακες με τις προκρατήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής χώρας

Πίνακας προκρατήσεων σε δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής χώρας.

Οι πίνακες με τις προκρατήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας

Οι προκρατήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Όσοι ταξιδιώτες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν και αυτό το τριήμερο να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα, η Ραφήνα, το Λαύριο, Ανάβυσσος, Βραυρώνα και Νέα Μάκρη. Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 179€ έως 286€. 

Παράλληλα, όσοι συμπολίτες μας καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ παράλληλα δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από 300€ για το σύνολο των ημερών διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Πελοπόννησο, στη Χαλκιδική αν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Εύβοια καθώς η Εύβοια δημοφιλής και κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για όλα τα βαλάντια.

Σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates συνεχώς αυξάνεται η ζήτηση στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αυτοτελών κατοικιών - διαμερισμάτων καθώς η επιθυμία και ταυτόχρονα η ανάγκη μη συνωστισμού κυρίως από οικογένειες και παράλληλα το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελούν λύση εν μέσω πανδημικής κρίσης, για οικογένειες και τους νέους που διαθέτουν περιορισμένο «budget».

Τονίζει ωστόσο ότι οι ενδιαφερόμενοι εκδρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας, δηλαδή να μπορείς να έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις κατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά και το πορτοφόλι σου, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσον νωρίτερα σχεδιάσουμε τις διακοπές μας, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε.