Πού θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία - Αγώνας δρόμου για τη θωράκιση Θάσου, Χαλκιδικής

Από το απόγευμα και από τα δυτικά, θα χτυπήσει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, θα είναι οι
ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ. Το βράδυ της Κυριακής, στο Ιόνιο οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ.

Το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει σήμερα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς από τη νύχτα τη Θεσσαλία.

Αύριο, Δευτέρα, θα συνεχίσει μέχρι τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο. Μέχρι το μεσημέρι, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική). Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα πλήξει τις πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα. Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Αγώνας δρόμου για τη θωράκιση Θάσου και Χαλκιδικής

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στη Θάσο οι εργασίες του Στρατού και κλιμακίων του Δήμου και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ζημιών σε Θάσο και Χαλκιδική από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και κλιμάκια της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σπίτια και δρόμους.

Χθες, Σάββατο, εξετάστηκαν άμεσα μέτρα θωράκισης, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος της Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης ανέφερε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στο λιμάνι στο παραλιακό μέτωπο, στην περιοχή Ποταμιά λόγω χειμάρρου αλλά και της καταστροφής Γέφυρας, στα Λιμενάρια, ενώ προβλήματα από τα ρέματα δημιουργήθηκαν και στον Ποτό.

Πηγή: skai.gr