Υψηλής ταχύτητας Ίντερνετ εγκαταστάθηκε στο Κιλιμάντζαρο – Οι ορειβάτες θα στέλνουν video-selfies στα 12.000 πόδια!

Τα τουριστικά έσοδα που συνδέονται με το βουνό ανέρχονται σε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις

Η Τανζανία εγκατέστησε Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας στο όρος Κιλιμάντζαρο, για να βοηθήσει τους ορειβάτες και τους τουρίστες να στέλνουν selfies στα 12.000 πόδια. 

Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Όσοι πλέον ανεβαίνουν στο Κιλιμάντζαρο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να ανεβάζουν στιγμιότυπά τους στο Instagram, μετά την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας.

Το τεχνολογικό κατόρθωμα σε μια από τις τρεις κορυφές του ηφαιστείου, έρχεται πριν από μια άλλη αποστολή για την εγκατάσταση κεραίας στην κορυφή Ουχούρου αργότερα φέτος, η οποία βρίσκεται στα 19.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Σε ένα tweet την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022, ο υπουργός πληροφοριών και επικοινωνιών της Τανζανίας, Nape Moses Nnauye, δήλωσε ότι το επίτευγμα σημαίνει ότι η ευρυζωνικότητα έχει πλέον εγκατασταθεί στη «στέγη της Αφρικής». 

Ένα παρόμοιο σύστημα με την ονομασία «Everest Link» παρέχει υπηρεσίες στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ, με τον ιστό του στο Everest Base Camp -στα 17.600 πόδια- να το καθιστά επί του παρόντος την υψηλότερη υπηρεσία διαδικτύου στον κόσμο.

Το Κιλιμάντζαρο αποτελεί πλέον έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας περίπου 35.000 άτομα κάθε χρόνο, καθώς και μια σημαντική πηγή εισοδήματος για την Τανζανία.

Τα τουριστικά έσοδα που συνδέονται με το βουνό ανέρχονται σε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Πηγή: skai.gr