Κλείσιμο

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος (vid)

Για την ύπαρξη ή όχι των εξωγήινων, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Δρ. Ξενοφών Μουσσάς, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του ΕΚΠΑ. 
 
Όπως ανέφερε, η Επιστήμη μελετά το αντικείμενο εδώ και τουλάχιστον 26 αιώνες. Ο  Λεύκιππος (Έλληνας Φιλόσοφος), έλεγε ότι είναι πιθανό κάποιο από τα αστέρια να έχουν κάποιου είδους ζωής, σημείωσε. 

 
Σήμερα, είπε, η Επιστήμη επιχειρεί να μελετήσει το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτης ή σε κάποιους δορυφόρους, όπως για παράδειγμα, το τελευταίο μηχάνημα που στάλθηκε στον Άρη από τη NASA, έχει και σκοπό να ψάξει μήπως υπάρχει είδος ζωής ή υπήρξε. 
 
Εξηγώντας τι εννοούμε με τον όρο «ύπαρξη ζωής», σημείωσε πως πρόκειται για κάτι παρόμοιο που εννοούμε ζωή στη γη, δηλαδή κάποια έμβια όντα που γεννιούνται, αναπαράγονται και πεθαίνουν. 
 
Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχει ζωή κάπου αλλού, ο κ. Μουσσάς ανέφερε πως εδώ και δεκαετίες συζητείται αρκετά σοβαρά η πιθανότητα και η απάντηση που έρχεται είναι ότι με βεβαιότητα υπάρχουν πολλά παρόμοια συστήματα σαν το ηλιακό, με τουλάχιστον μια «γη» που πάνω της έχει αναπτυχθεί κάποιου είδους πολιτισμός στο παρελθόν ή και αυτή την εποχή, δεν έχουμε σχεδόν καμία αμφιβολία γι΄ αυτό, τόνισε. 
Πηγή: Sigmalive