Χάκερς ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν αρχεία από ίδρυμα Gates, ΠΟΥ και εργαστήρια της Ουχάν (pics+vid)

Επίθεση χάκερ δέχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ιστοσελίδες του Ιδρύματος Gates, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ινστιτούτου Iολογίας της Ουχάν.

Σύμφωνα με την Washington Post, έχουν παραβιαστεί σχεδόν 25.000 email, κωδικούς πρόσβασης, ενώ αρκετά έγγραφα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Εξακολουθούν να γίνονται ενέργειες για να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις επιτυχημένες διαδικτυακές επιθέσεις που έχουν λάβει χώρα.

Όπως αναφέρεται από τις πληροφορίες που διέρρευσαν, σκοπός των χάκερ ήταν να αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις θεωρίες συνομωσίας για τον κορωνοϊό. 

Ο Bill Gates την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι δωρίζει μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος 150 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που όπως φαίνεται τον έφερε στο στόχαστρο των Anonymous.

 

 

Το ίδρυμα Gates σε ανακοίνωσή του δήλωσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση μέσω των πολιτικών ασφαλείας μας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί δεδομένα.»

Έχει όμως ήδη επαληθευθεί ότι αρκετοί λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί επιτυχώς.

Τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και είναι ήδη διαθέσιμα στο διαδίκτυο με τίτλο «Gates Hack» περιέχουν μεταξύ άλλων και λίστες από εταιρείες και επιχειρηματίες που έχουν κάνει δωρεές στο Ίδρυμα Gates.

Όσον αφορά το ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, το οποίο έχει κατηγορηθεί από πολλούς ότι ευθύνεται για το ξέσπασμα του ιού, ήταν το νούμερο 1 στη λίστα των χάκερ προκειμένου να «ξεσκεπάσουν» την αλήθεια. 

Επίσης, ο CEO της αυστραλιανής εταιρείας Internet 2.0, είπε πως στο παρελθόν πολύ εύκολα κατάφερε να εισέλθει στο σύστημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χρησιμοποιώντας διευθύνσεις και κωδικούς που βρήκε στο διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο αμφισβητεί την ασφάλεια των δεδομένων του οργανισμού.

Όπως είπε «48 άτομα είχαν ως κωδικό τη λέξη password».