Κλείσιμο

Tραμπ εναντίον Facebook, Twitter, Google: Καταθέτει μήνυση για τον «αποκλεισμό» του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα κινηθεί νομικά εναντίον τριών τεχνολογικών γιγάντων : Facebook, Twitter και Google καθώς και εναντίον των διευθυνόντων συμβούλων τους.

«Να μπει ένας τέλος στη σιωπή που μου έχουν επιβάλλει και να με βγάλουν από την μαύρη λίστα », δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο γκολφ του στο Νιού Τζέρσι, ισχυριζόμενος ότι έχει αδίκως λογοκριθεί και αποκλειστεί από τις εν λόγω από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το Twitter και το Facebook, «μπλόκαραν» τον Τραμπ μετά και την εισβολή των οπαδών του στο  Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Οι πλατφόρμες αιτιολόγησαν αυτή τους την απόφαση προτάσσοντας τις ανησυχίες για το ότι ο Τραμπ θα υποκινήσει περαιτέρω βία. Προς το παρόν, δεν μπορεί πλέον να δημοσιεύσει σε καμία από τις δύο πλατφόρμες.

Ο Τραμπ και άλλοι πολιτικοί ισχυρίζονται εδώ και πολύ καιρό ότι το Twitter, το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνεται  και δεν πρέπει να έχουν συνέχεια «ασυλία» - ή τουλάχιστον πρέπει να την κερδίσουν ικανοποιώντας τις απαιτήσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Το Facebook, το Google και το Twitter προς το παρόν δεν έχουν σχολιάσει κάτι πάνω στο ζήτημα.

Πηγή: Apnews