Τουρκία: Σήμανση του Twitter σε ανάρτηση του Σοϊλού για τους ΛΟΑΤΚΙ - «Συμπεριφορά μίσους» (pic)

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανάρτησε προειδοποιητική σήμανση για «συμπεριφορά μίσους» σε ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέφερε σε tweet του της 30ης Ιανουαρίου ότι συνελήφθησαν «τέσσερις ΛΟΑΤ διεστραμμένοι», σχόλιο που προκάλεσε οργή στα social media.

Το Twitter ανάρτησε την προειδοποιητική σήμανση στο tweet του Σοϊλού, λέγοντας ότι παραβίασε τους κανόνες, αλλά αποφάσισε να το κρατήσει στον «αέρα», σημειώνοντας ότι μπορεί να παραμείνει προσβάσιμο για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Τέσσερα άτομα είχαν συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία μετά την ανάρτηση ενός πίνακα στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου που απεικόνιζε τον ιερότερο τόπο του Ισλάμ, την Κάμπαα στη Μέκκα, με το ουράνιο τόξο. 

Κατά των ομοφυλόφιλων καταφέρθηκε στο μεταξύ την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέδριο της νεολαίας του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. Κι όλα αυτά, ενώ ο τούρκο πρόεδρος δηλώνει ότι θέλει ριζικές αλλαγές στο σύνταγμα και να προσεγγίσει τη Δύση. 

 


Τι αναφέρει το Twitter στους κανόνες του:

•    Συμπεριφορά μίσους: Απαγορεύεται να προάγετε τη βία σε βάρος άλλων ατόμων, να επιτίθεστε ευθέως σε άλλα άτομα ή να τα απειλείτε ευθέως βάσει της φυλής, της εθνοτικής καταγωγής, της εθνικότητας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, του φύλου, της ταυτότητας φύλου, των θρησκευτικών πεποιθήσεων, της ηλικίας, της αναπηρίας ή της ασθένειας. Επίσης, δεν επιτρέπουμε λογαριασμούς που κύριος σκοπός τους είναι η υποκίνηση της πρόκλησης βλάβης σε άλλους βάσει αυτών των κατηγοριών.
Παραδείγματα αυτών που δεν ανεχόμαστε περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συμπεριφορά που παρενοχλεί άτομα ή ομάδες με:
•    απειλές βίας,
•    ευχές για σωματική βλάβη, θάνατο ή ασθένεια κάποιου ατόμου ή ομάδας,
•    αναφορές σε μαζικές δολοφονίες, βίαια γεγονότα ή συγκεκριμένες εκφάνσεις βίας κατά/με τις οποίες αυτές οι ομάδες αποτέλεσαν τους κύριους στόχους ή τα θύματα,
•    συμπεριφορά που υποκινεί τον φόβο για μια προστατευόμενη ομάδα,
•    επανειλημμένες ή/και μη συναινετικές δυσφημίσεις, προσδιορισμούς, ρατσιστικά και σεξιστικά σχήματα λόγου ή άλλο περιεχόμενο που υποβαθμίζει κάποιον.
 

 

Πηγή: skai.gr