Το καινοτομικό VW Passat «Car of the Year 2015»

Πολυνίκης ,με τρεις  διακρίσεις στην τελευταία πενταετία στο θεσμό «Car of the Year»,   αναδεικνύεται η VW αφού μετά το Polo το 2010 και το Golf το 2013 τον τίτλο «Car of the Year2015» κατέκτησε χθες το VW Passat .

Η ανάδειξη έγινε από την αρμόδια επιτροπή του θεσμού   που τον απαρτίζουν Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι του αυτοκινητιστικού τύπου, στα πλαίσια του 89ου Σαλονιού Αυτοκίνητου στη Γενεύη. Τα βασικά χαρακτηριστικά που αποτέλεσαν και το στοιχείο για να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία έναντι  των «αντιπάλων» του είναι οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές που αφορούν στην καλύτερη αίσθηση ασφάλειας που απολαμβάνει ο οδηγός  όπως:  Το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων, το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού,  το σύστημα αυτόματης στάθμευσης 3ης γενιάς, η αναβάθμιση των συστημάτων συνδεσιμότητας (MirrorLink) και ψυχαγωγικών μέσων ( έγχρωμη οθόνη αφής, Bluetooth, θύρα USB). 

Σημειώνεται, ότι  η επιτροπή του COTY αξιολογεί αυτοκίνητα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει σε τουλάχιστον πέντε χώρες της Ευρώπης και τα οποία μέσα στο χρόνο ( εν προκειμένω το 2014) να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 5.000 πωλήσεις.  Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Το νέο VW Passat Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το Η τελική βαθμολογία των  επτά φιναλίστ ήταν: 

VW Passat 340 βαθμούς 
Citroen C4 Cactus 248 βαθμούς 
Mercedes C-Class 221 βαθμούς
Ford Mondeo 203 βαθμούς
Nissan Qashqai 160 βαθμούς
BMW 2-Series Active Tourer 154 βαθμούς
Renault Twingo 124 βαθμούς

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης