Το Facebook θα επιτρέπει έως και πέντε προφίλ συνδεδεμένα με έναν λογαριασμό

Το Facebook δήλωσε ότι η εναλλαγή μεταξύ των προφίλ θα απαιτεί μόνο δύο πατήματα

Το Facebook λέει ότι θέλει να διευκολύνει την προβολή του… alter ego σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το κοινωνικό δίκτυο έχει έναν κανόνα που απαγορεύει στους χρήστες να έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς στο Facebook, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσια πρόσωπα να δημιουργούν σελίδες. Τώρα το Facebook δοκιμάζει έναν τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν έως και πέντε προφίλ που συνδέονται με έναν λογαριασμό. Το Facebook δήλωσε ότι η εναλλαγή μεταξύ των προφίλ θα απαιτεί μόνο δύο πατήματα. 

Το πείραμα δείχνει πώς ο ιστότοπος προσπαθεί να εξελιχθεί πέρα από ένα μέρος για να μοιράζεστε ενημερώσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας. Οι χρήστες του Facebook θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προφίλ αφιερωμένα στα χόμπι του όπως η μαγειρική, ο σχεδιασμός ή τα ταξίδια, ανέφερε την Πέμπτη το κοινωνικό δίκτυο. Θα μπορούσαν, επίσης, να έχουν ένα ξεχωριστό προφίλ όπου θα αλληλογραφούν μόνο με ορισμένα μέλη της οικογένειας ή φίλους. 

Το Facebook αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από εφαρμογές όπως το TikTok, όπου οι άνθρωποι μοιράζονται σύντομα βίντεο για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιαφερόντων τους. Τον Φεβρουάριο, το κοινωνικό δίκτυο ανέφερε ότι έχασε καθημερινούς χρήστες για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατακόρυφα τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους. Το Facebook ενθαρρύνει τους χρήστες να συμμετέχουν σε περισσότερες ομάδες στην πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να συνομιλούν με άτομα που μοιράζονται παρόμοια χόμπι. 

Το κοινωνικό δίκτυο δήλωσε ότι τα προφίλ στο Facebook θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες της πλατφόρμας, οι οποίοι απαγορεύουν στους ανθρώπους να αναρτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως ρητορική μίσους και απειλές βίας. Τα προφίλ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραποιήσουν την ταυτότητα ενός χρήστη ή να υποδυθούν άλλους ανθρώπους. Η εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει εκτίμηση για το πόσοι χρήστες συμμετέχουν στη δοκιμή.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Facebook Meta