Τεχνολογία drone μεταμορφώνει κτίρια – Πρόκειται για αιθέρια «γλυπτά» που λάμπουν

Οι καλλιτέχνες δημιουργούν πραγματικές, σε κανονικό μέγεθος, απεικονίσεις φημισμένων αρχιτεκτονικών τοπόσημων 

«Πώς θα έδειχνε η Σαγκράδα Φαμίλια αν ολοκληρωνόταν;», αναρωτιούνται οι καλλιτέχνες του ολλανδικού στούντιο DRIFT. «Φανταστείτε ένα πλήρες κυκλικό Κολοσσαίο», λένε. Το καλλιτεχνικό δίδυμο του στούντιο παρουσιάζει τις προσπάθειές του να βελτιώσει το λογισμικό drone, που έχει εξελίξει για να δημιουργήσει πραγματικές, σε κανονικό μέγεθος απεικονίσεις φημισμένων αρχιτεκτονικών τοπόσημων στην περίπτωση αποκατάστασης ή ολοκλήρωσής τους.

Τεχνολογία drone μεταμορφώνει κτίρια

Χρησιμοποιώντας εναέρια «γλυπτά», εγκαταστάσεις και περφόρμανς, η ομάδα εργάζεται μεταμορφώνοντας τον χώρο με αιθέρια έργα τέχνης που λάμπουν. «Όλα τα έργα τέχνης έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν χώρους. Οι περιορισμένες παράμετροι ενός μουσείου ή μιας αίθουσας τέχνης δεν είναι πάντα αντάξιες ενός συνόλου έργων· συχνά, μάλλον, αναδεικνύει τη δυναμική του στη δημόσια σφαίρα ή μέσω της αρχιτεκτονικής» υπογράμμισαν, μιλώντας στο Designboom, οι Ολλανδοί καλλιτέχνες.

Τεχνολογία drone μεταμορφώνει κτίρια

Από το 2020, το στούντιο DRIFT, σε συνεργασία με την εταιρεία Drone Stories και την εταιρεία Nova Sky Stories, χρησιμοποιεί την τεχνολογία drone του για να φανταστεί εκ νέου το μέλλον της αρχιτεκτονικής. Στόχος του είναι να συνδράμει τους αρχιτέκτονες στην υλοποίηση των μελλοντικών πρότζεκτ τους.

Πηγή: skai.gr