Τα AirPods δεν είναι πια cool! Γιατί οι νέοι επιστρέφουν στα ακουστικά με καλώδιο

Η Generation Z αποφάσισε: Τα AirPods δεν είναι πια cool. Τα είδωλα της νέας γενιάς –από την Bella Hadid έως την Lily-Rose Depp – φωτογραφίζονται πλέον να φορούν τα ακουστικά με τα καλώδια, καθώς οι 20άρηδες επιστρέφουν στην αισθητική των περασμένων χρόνων και εγκαταλείπουν τα AirPods τους.

Η Generation Z (όσοι γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2016) αναβιώνει τάσεις των 2000s, όπως τα ίσια τζιν (σε αντίθεση με τα skinny που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια) ή τα «Friends» και δημιουργεί μία ολόκληρη «οικονομία της νοσταλγίας».

Έρευνες έχουν δείξει ότι σε καιρούς οικονομικής αναταραχής, οι άνθρωποι τείνουν να νιώθουν μεγαλύτερη νοσταλγία για περασμένες εποχές. Για τους σημερινούς νέους, η στροφή στις τάσεις μίας εποχής πριν από τα social media είναι ένας τρόπος για να δραπετεύσουν από την αστάθεια και την αβεβαιότητα της πανδημίας.

Κομμάτι αυτής της νοσταλγικής τάσης φαίνεται ότι γίνονται και τα ακουστικά με καλώδιο, τα οποία άλλωστε προτιμώνται από πολλούς γιατί είναι πιο πρακτικά και πιο φθηνά.

Όμως, όπως γράφει η Wall Street Journal, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο η Generation Z και οι Millennials γυρίζουν την πλάτη στα AirPods. Και αυτό είναι γιατί δεν θέλουν να μοιάζουν με το στερεότυπο του τύπου που δουλεύει στο finance ή στην τεχνολογία, «που φορά πάντα γιλέκο Patagonia και έχει διαρκώς στα αυτιά του τα AirPods του».

Πηγή: Money Review
TAGS: νέοι