Samsung – Μπιλ Γκέιτς: Συμμαχία κολοσσών για τη λεκάνη της τουαλέτας σας - Δείτε φωτό

Η SAIT άρχισε να συνεργάζεται με το ίδρυμα Γκέιτς για την επανεφεύρεση της τουαλέτας το 2019. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών και ανέπτυξαν επίσης με επιτυχία ένα πρωτότυπο που έχει επίσης δοκιμαστεί.

Τα περιττώματα δεν είναι περιττό ζήτημα, είναι σοβαρό όταν έχει να κάνει με την υγιεινή, ιδιαίτερα όταν έχουν «συμμαχήσει» ο πανίσχυρος νοτιοκορεατικός όμιλος Samsung και το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.  Η Samsung ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι ολοκλήρωσε ένα έργο που ξεκίνησε σε συνεργασία με το ίδρυμα ως απάντηση στην πρόκληση Reinvent the Toilet (επανεφεύρεση της τουαλέτας).

Η απάντηση της Samsung στην πρόκληση είναι μια ασφαλής πρωτότυπη τουαλέτα που έχει σχεδιαστεί για οικιακή χρήση. Το Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) είναι το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Samsung Electronics. Συνεργάστηκε σε αυτό το έργο με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Η SAIT άρχισε να συνεργάζεται με το ίδρυμα Γκέιτς για την επανεφεύρεση της τουαλέτας το 2019. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών και ανέπτυξαν επίσης με επιτυχία ένα πρωτότυπο που έχει επίσης δοκιμαστεί.

Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί τη συνάντηση της 16ης Αυγούστου 2022 μεταξύ του αντιπροέδρου της Samsung Electronics, Λι Τζάε Γιονγκ και του Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, όπου συζήτησαν το αποτέλεσμα αυτού του έργου (φωτό). Πραγματοποιήθηκε επίσης ανταλλαγή ιδεών για περαιτέρω παγκόσμιες πρωτοβουλίες συνεισφοράς στη διεθνή κοινότητα.

Τι κάνει λοιπόν αυτή η επαναστατική τουαλέτα; Η SAIT πέρασε τρία χρόνια για την έρευνα και την ανάπτυξη του βασικού σχεδιασμού. Η Samsung δημιούργησε τεχνολογίες που σχετίζονται με τη θερμική επεξεργασία και τη βιοεπεξεργασία που σκοτώνουν τα παθογόνα από τα ανθρώπινα απόβλητα και επίσης καθιστούν τα απελευθερωμένα λύματα και τα στερεά ασφαλή για το περιβάλλον. Μέσω αυτού του συστήματος, το επεξεργασμένο νερό ανακυκλώνεται πλήρως, τα στερεά απόβλητα ξηραίνονται και καίγονται σε στάχτη και τα υγρά απόβλητα περνούν από μια διαδικασία βιολογικού καθαρισμού.

Μην περιμένετε μια μεγάλη εκδήλωση για αυτή τη νέα τουαλέτα. Η Samsung θα παρέχει άδειες  κατασκευής χωρίς δικαιώματα για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με αυτό το έργο σε συνεργάτες σε αναπτυσσόμενες χώρες καθώς το έργο εισέρχεται σε φάση εμπορευματοποίησης. Η εταιρεία θα συνεχίσει τη δουλειά της με το ίδρυμα Γκέιτς για να εξασφαλίσει τη μαζική παραγωγή αυτών των τεχνολογιών.

Η πρόσβαση σε ασφαλείς υποδομές υγιεινής παραμένει πρόκληση στις μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο ΠΟΥ και η UNICEF υπολογίζουν ότι πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς υποδομές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών να πεθαίνουν κάθε χρόνο από διαρροϊκές ασθένειες. Αυτή η συλλογική προσπάθεια μεταξύ της Samsung και του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Τουαλέτα

Πηγή: skai.gr