Αλλάζουν τα δεδομένα για τις ναυαρχίδες της Samsung στην Ευρώπη! Μεγάλη συμφωνία με την Qualcomm

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Qualcomm γνωστοποίησε ότι θα βρίσκεται μέσα σε όλα τα κορυφαία κινητών της Samsung παγκοσμίως, στο πλαίσιο μιας ευρείας συμφωνίας έως το 2030 που θα περιλαμβάνει τεχνολογία για τα δίκτυα 6G

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις ναυαρχίδες της Samsung στην Ευρώπη. Έντονη ήταν η φημολογία τους τελευταίους μήνες ότι ο κολοσσός της Νότιας Κορέας θα εγκατέλειπε για τα προσεχή χρόνια τους Exynos επεξεργαστές της (ή μάλλον SoCs – System on Chip) για τα κορυφαία της κινητά, έναντι των αντίστοιχων Snapdragon επεξεργαστών της Qualcomm. Και απ’ ό,τι φαίνεται η αμερικανική εταιρεία «μαρτύρησε το μυστικό»! 

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Qualcomm γνωστοποίησε ότι θα βρίσκεται μέσα σε όλα τα κορυφαία κινητών της Samsung παγκοσμίως, στο πλαίσιο μιας ευρείας συμφωνίας έως το 2030 που θα περιλαμβάνει τεχνολογία για τα δίκτυα 6G. Παράλληλα, το επερχόμενο chipset Exynos 2300 της Samsung φαίνεται πως δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές του μόντεμ X70 5G της Qualcomm, ειδικά όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να το σκέφτεστε είναι ότι τα Snapdragon τσιπ θα βρίσκονται σε μια σειρά προϊόντων της Samsung, όπως τα κορυφαία smartphones της σειράς Galaxy», δήλωσε ο CEO της Qualcomm Κριστιάνο Άμον απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

«Ήμασταν στο 75% των Galaxy S22 που διατέθηκαν παγκοσμίως πριν από τη συμφωνία. Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό από το Galaxy S23 και έπειτα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θα πρέπει να ξέρετε ότι εμείς θα βρισκόμαστε μέσα σε όλες τις συσκευές τους σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε ο CEO της Qualcomm. 

Ως εκ τούτου, η Samsung φέρεται να αποφάσισε ότι καλύτερα να χρησιμοποιήσει το chipset Snapdragon 8 Gen 2 για τη σειρά Galaxy S23, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση και στο καλύτερο μόντεμ 5G των Αμερικανών, και να σταματήσει την περιφερειακή πολιτική κατακερματισμού επεξεργαστών με τους Exynos με τους οποίους διανέμονται οι ναυαρχίδες της στην Ευρώπη, με κατώτερες επιδόσεις.

Ο Άμον ανέφερε ότι με βάση τη συμφωνία, η Samsung θα υιοθετήσει τη χρήση των Snapdragon chipsets και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων. 

Πηγή: skai.gr