Πρώην στρατιωτικός εκπαίδευσε παίκτες online παιχνιδιού και έβγαλε 700.000 χιλιάδες δολάρια!

Ενώ τα ηλεκτρονικά αθλήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος -ακόμα και ως Ολυμπιακό αγώνισμα- η δεξαμενή των προπονητών είναι ακόμα μικρή και ο 33χρονος πρώην στρατιωτικός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία

Ο Mark Neace, ένας πρώην λοχίας των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, εκπαιδεύει ανθρώπους στο πώς να παίζουν το βιντεοπαιχνίδι «League of Legends», το πιο δημοφιλές παιχνίδι που παίζεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο, γράφει η «New York Post». 

Ενώ τα ηλεκτρονικά αθλήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος -ακόμα και ως Ολυμπιακό αγώνισμα- η δεξαμενή των προπονητών είναι ακόμα μικρή και ο 33χρονος πρώην στρατιωτικός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Υπολογίζει ότι κέρδισε 700.000 δολάρια πέρυσι!

«Είμαι ένας από τους πρώτους προπονητές βιντεοπαιχνιδιών, οπότε δεν χρειάζεται πραγματικά να παλέψω για να διατηρήσω τους πελάτες μου, όσο ανόητο κι αν ακούγεται αυτό», δήλωσε ο Neace, ο οποίος βρέθηκε στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς στρατιωτικής καριέρας. «Αν ένας γυμναστής το άκουγε αυτό, θα έλεγε: "Αυτό είναι καταπληκτικό", επειδή αυτή είναι μια τόσο ανταγωνιστική βιομηχανία και όλοι στο Instagram είναι γυμναστές επιρροής αυτές τις μέρες».  

Χρεώνοντας 250 έως 300 δολάρια για 90λεπτες online συνεδρίες, ο Neace προπονεί περισσότερους από 1.000 πελάτες ετησίως. Απέκτησε εμμονή με τα παιχνίδια την εποχή της dial-up πρόσβασης στο διαδίκτυο, όταν ο πατέρας του τον άφησε να παίξει το «Command and Conquer», ένα παιχνίδι στρατιωτικής στρατηγικής. Τελικά, έγινε τόσο καλός, που κανείς δεν έκανε τον κόπο να προσπαθήσει να τον νικήσει.

Το 2010, σε ηλικία 21 ετών, κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό. Αν και δεν είδε ποτέ μάχη, η δουλειά του επηρέασε άμεσα τις ζωές των συναδέλφων του στρατιωτών. «Όσο ήμουν σε αποστολή, υπήρχε απώλεια ύπνου, άγχος και υπήρχε πάντα αυτό το αίσθημα ευθύνης. Έκανα αρκετά γι' αυτά τα παιδιά, για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις στο πεδίο της μάχης;», αναφέρει ο ίδιος.

Το ταξίδι του Neace μέχρι να γίνει ένας επιτυχημένος προπονητής παιχνιδιών ήταν μια δεκαετής διαδρομή γεμάτη οικονομικές δυσκολίες, πολλές ώρες δημιουργίας περιεχομένου στο YouTube και ταπεινότητα, ειδικά όταν αυτός και η σύζυγός του έπρεπε να μετακομίσουν στους γονείς της.

Η σύζυγός του τον ενθάρρυνε να ξεκινήσει τη δική του ιστοσελίδα, όπου αρχικά χρέωνε 100 δολάρια για μία συνεδρία προπόνησης και γρήγορα απογειώθηκε. Με την πάροδο του χρόνου και με συνεχή ροή πελατών, κατάφερε να τριπλασιάσει τις τιμές του.
 

Πηγή: skai.gr