Πρόεδρος Internet Now σε ΣΚΑΪ: Γιατί η Αθήνα κινδυνεύει με ιντερνετικό μπλακ άουτ

Τους λόγους για τους οποίους «κράσαρε» για έξι ολόκληρες ώρες το Facebook και οι «αδελφές» εφαρμογές Instagram και WhatsΑpp, εξήγησε με απλά λόγια ο ειδικός σε θέματα τεχνολογίας και πρόεδρος της Internet Now, Νίκος Βασιλάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Όπως είπε οι τεχνικοί του Facebook επιχείρησαν να πετύχουν μεγαλύτερες ταχύτητες για να ικανοποιήσουν την παγκόσμια ζήτηση ωστόσο το δίκτυο των παγκόσμιων σέρβερ σταμάτησε να λειτουργεί. Όλο το site ήταν συνδεδεμένο μάλιστα με τις κάρτες εισόδου των τεχνικών με συνέπεια να μην μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο για να διορθώσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκο πρόκειται για πρόβλημα αντίστοιχο με εκείνο που δημιουργήθηκε πριν από περίπου έξι μήνες, όταν «έπεσαν» μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ όπως το CNN και το BBC.

Γιατί κινδυνεύει η Αθήνα με ιντερνετικό μπλακ άουτ

Ο κ. Βασιλάκος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στην Αθήνα θα συμβεί ιντερνετικό μπλάκ άουτ σε όλες τις συνδέσεις λόγω υπερφόρτωσης και μη κάλυψης δικτύων πέμπτης γενιάς.

Πρόσθεσε ότι καθώς η Ελλάδα δεν υιοθέτησε έγκαιρα το 5G ως χώρα, δημιουργούνται θέματα «τα οποία τα βλέπετε και τα ζείτε όταν μιλάτε στο κινητό και υπάρχουν ώρες που έχετε πρόβλημα στην επικοινωνία».

Επίσης οι πάροχοι αποφάσισαν να «περάσουν» την τηλεφωνική κλήση από κλήσεις δεδομένων, γεγονός που «έριξε» την ποιότητα και την πιστότητα. «Ο χαλκός είναι αναντικατάστατος», «η οπτική ίνα είναι το μέλλον αλλά πρέπει να λειτουργεί παντού για να μην έχουμε προβλήματα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Internet Now.

Η δική του η συμβουλή είναι πάντα να υπάρχει back up δίκτυο, έτοιμο να λειτουργήσει μόνο μέσω κινητής τηλεφωνίας ή μόνο με ενσύρματη τηλεφωνία.

Πηγή: skai.gr