Πώς να αντισταθείς στην επιθυμία σου να αγοράζεις συνεχώς ρούχα από το διαδίκτυο

Ναι, το γνωρίζουμε. Δεν είναι τόσο εύκολο να αντισταθείς στην παρόρμηση για online αγορές. Ο υπερκαταναλωτισμός είναι ένα αρκετά περίπλοκο ζήτημα. Ωστόσο, η επιθυμία σου να αγοράζεις συνεχώς ρούχα από το διαδίκτυο κάποια στιγμή θα σε κουράσει. Όλη αυτή η φρενίτιδα των online αγορών, οξύνουν στο έπακρο το άγχος σου, αφού συνεχώς αδημονείς να αγοράσεις ρούχα που τελικά δεν χρειάζεσαι.

Σίγουρα θα υπάρχουν περιπτώσεις που θέλεις να βάλεις ένα τέλος σε αυτή την εμμονική συμπεριφορά, ωστόσο πάντα τελικά συνεχίζεις να ξοδεύεις ανεξέλεγκτα τα χρήματά σου.

Ίσως, αν συνειδητοποιήσεις τόσο τον χρόνο όσο και τα χρήματα που ξοδεύεις άσκοπα σε κάποιες αγορές, θα σε βοηθούσε να αντισταθείς στον πειρασμό. Εμείς, συλλέξαμε κάποιες συμβουλές οι οποίες μπορεί να σου φανούν αρκετά χρήσιμες.

Κοίταξε την ντουλάπα σου
Αν ρίξεις μια γρήγορη ματιά στην ντουλάπα σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ήδη πολλά ρούχα. Κι εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: μήπως δεν φοράς ούτε τα μισά από αυτά; Μήπως απλά σπαταλάς συνεχώς χρόνο και χρήματα για να αγοράζεις καινούργια ρούχα, τα οποία εν τέλει μένουν καταχωνιασμένα για πολύ καιρό σε μια γωνία;

Σβήσε τα shopping apps του κινητού σου
Μήπως μπαίνεις συνεχώς στον πειρασμό να αγοράζεις καινούργια ρούχα επειδή έχεις γεμίσει το κινητό σου με χιλιάδες εφαρμογές αγορών; Μάλλον ναι. Αν επιθυμείς να μειώσεις τις δαπάνες, τότε ίσως χρειαστεί να τις απεγκαταστήσεις.

Οργάνωσε την ντουλάπα σου
Οργανώνοντας την ντουλάπα σου, θα διαπιστώσεις ακόμα μια φορά τα χιλιάδες ρούχα που έχεις και τα οποία έχεις στοιβάξει κάτω από τα ίδια ρούχα που φοράς όλη την ώρα. Απευθείας θα νιώσεις ενθουσιασμένη καθώς θα βλέπεις ότι τα ρούχα που επιλέγεις σπάνια, ταιριάζουν με πολλά άλλα που έχεις αγοράσει πρόσφατα. Και να θυμάσαι, ο σωστός συνδυασμός είναι το κλειδί της υπόθεσης.

Έλεγξε τον προϋπολογισμό σου
Μήπως θέλεις να ψωνίζεις συνέχεια επειδή πολύ απλά δεν έχεις ρίξει ποτέ μια ματιά στα έξοδά σου; Αν μπεις στη διαδικασία να ελέγξεις τον προϋπολογισμό σου, ίσως ανακαλύψεις ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες που πρέπει να θέσεις. Εάν δεν πειθαρχήσεις εσύ τον εαυτό σου, τότε ποιος θα το κάνει;

Περίμενε τις εκπτώσεις  
Ορισμένα διαδικτυακά καταστήματα είναι αρκετά παραπλανητικά. Δεν είναι σπάνιες οι φορές που προωθούν ρούχα σε εκπτωτικές τιμές, και όταν φτάσεις στο σημείο που θέλεις να ολοκληρώσεις την αγορά σου, η τιμή εξαφανίζεται. Εάν δεν γνωρίζεις την τιμή του jean που θέλεις να αγοράσεις πριν την έκπτωση, τότε σίγουρα θα δελεαστείς. Ωστόσο, όταν γνωρίζεις την πραγματική τιμή, θα περιμένεις μέχρι να υπάρξει μια προσφορά πριν αποφασίσεις να αγοράσεις οτιδήποτε.

Διαβάστε ακόμη

5 κλασικές ταινίες που θα σε βάλουν σε φθινοπωρινό mood

4 hacks για να διαβάζεις εύκολα περισσότερα βιβλία

Πηγή: Savoirville.gr