«Μοιάζει με ολόγραμμα»: Νέα επαναστατική 3D οθόνη χωρίς ειδικά γυαλιά – Βίντεο

«Μοιάζει με ολόγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικευμένος σε είδη υψηλής τεχνολογίας YouTuber Dave 2D - Δείτε το βίντεο του pcmag.com για μια γεύση της επαναστατικής τεχνολογίας 

Νέα επαναστατική 3D οθόνη, χωρίς ειδικά γυαλιά, παρουσιάζει επισήμως η πολυεθνική εταιρεία από την Ταϊβάν Asus στην έκθεση τεχνολογίας CES 2023 που ξεκίνησε την Πέμπτη στο Λας Βέγκας. Ο λόγος για την οθόνη του λάπτοπ ProArt Studiobook 16 3D OLED.

Βασισμένη σε τεχνολογία φακών για την οποία η Asus έχει επί του παρόντος αποκλειστικά δικαιώματα από τον συνεργάτη που της παρέχει τα πάνελ, η οθόνη 16 ιντσών σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ κανονικής προβολής σε δύο διαστάσεις και σε τρεις διαστάσεις. Η οθόνη αποτελείται από πολλαπλά στρώματα, με το πάνελ OLED να καλύπτεται από μια οπτική ρητίνη, ένα γυάλινο πάνελ, την ειδική τεχνολογία φακών, ένα στρώμα μεταγωγής υγρών κρυστάλλων 2D/3D και τέλος μια γυάλινη επικάλυψη με αντιανακλαστική επίστρωση. Παράλληλα, η οθόνη διαθέτει κάμερες που παρακολουθούν τα μάτια σας (3D eye-tracking display) ώστε μια μικρή μετακίνηση να μη «χαλάει» το τρισδιάστατο εφέ, επομένως η τεχνολογία αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες οθόνες που παρακολουθούν περισσότερα του ενός άτομα. 

Ως προηγμένη οθόνη OLED, το πάνελ ανάλυσης 3,2K προσφέρει ζωντανά χρώματα και πλούσιο μαύρο ακόμη και με το εφέ 3D απενεργοποιημένο. Η οθόνη διαθέτει χρόνο απόκρισης 0,2 χιλιοστών του δευτερολέπτου και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, που κάνει και το περιεχόμενο 3D βίντεο να φαίνεται πιο ομαλό. Η οθόνη διαθέτει επίσης δυνατότητα αφής αλλά και δυνατότητα για χρήση γραφίδας.

«Μοιάζει με ολόγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικευμένος σε είδη υψηλής τεχνολογίας YouTuber Dave 2D. 

Δείτε το βίντεο του pcmag.com για μια γεύση της επαναστατικής τεχνολογίας:

Πηγή: skai.gr