NASA: Το ταξίδι του Juno στο Δία και το Γανυμήδη με μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου (video)

Tι καλύτερο από την απόκοσμη μαγευτική μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου για να παρουσιαστεί η απεραντοσύνη του διαστήματος; Κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκαν οι υπεύθυνοι της NASA, καθώς το ταξίδι του διαστημικού σκάφους Juno (Ήρα), που έχει ως στόχο την εξερεύνηση του πλανήτη Δία "ντύθηκε" με μουσική by Vangelis. 

Στο βίντεο προσομοίωσης μέρους του ταξιδιού, που παρουσίασε το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια ξεκινά με το Juno να προσεγγίζει στις αρχές Ιουνίου τον Γανυμήδη σε απόσταση μόλις 1.000 χιλιομέτρων, κινούμενο με ταχύτητα περίπου 67.000 χιλιομέτρων την ώρα.
 

 


Tο διαστημικό σκάφος εκτοξεύθηκε από το Κέιπ Κανάβεραλ στις 5 Αυγούστου του 2011, και εισήλθε σε τροχιά γύρω από τον Δία στις 4 Ιουλίου 2016. Το διαστημόπλοιο βρίσκεται σε πολική τροχιά για να μελετήσει την σύνθεση, το βαρυτικό πεδίο,το μαγνητικό πεδίο, και την πολική μαγνητόσφαιρα του Δία. Το Τζούνο θα αναζητήσει επίσης ενδείξεις για το πώς σχηματίστηκε ο πλανήτης, εξετάζοντας μεταξύ άλλων κατά πόσον έχει βραχώδη πυρήνα, τα όποια υδάτινα στοιχεία στην ατμόσφαιρα, την κατανομή της μάζας, καθώς και τους ισχυρούς ανέμους, που μπορεί να φτάσουν ταχύτητες των 618 χιλιομέτρων ανά ώρα (384 mph).

Το Τζούνο είναι το δεύτερο διαστημόπλοιο που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον Δία, μετά το Galileo, που ήταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη από το 1995 έως το 2003.
 

 

 

Πηγή: skai.gr