Μπορείτε να έχετε το δικό σας Avatar στο WhatsApp - Καταπληκτικό! - Δείτε video

Τα άβαταρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εικόνα προφίλ ή να σταλούν με τη μορφή ενός από τα 36 προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα, που αντικατοπτρίζουν διαφορετικά συναισθήματα

Τα άβαταρ, οι εικονικοί χαρακτήρες με δυνατότητα προσαρμογής που είναι ήδη διαθέσιμοι στο Facebook και το Instagram, ξεκινούν επίσημα από σήμερα στο WhatsApp.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μια ψηφιακή εκδοχή του εαυτού τους από δισεκατομμύρια συνδυασμούς διαφορετικών στυλ μαλλιών, χαρακτηριστικών προσώπου και ρούχων.

Τα άβαταρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εικόνα προφίλ ή να σταλούν με τη μορφή ενός από τα 36 προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα, που αντικατοπτρίζουν διαφορετικά συναισθήματα και ενέργειες. Αυτά δείχνουν το καρτουνίστικο πρόσωπό σας να αντιπροσωπεύει τη διάθεσή σας με χειροκροτήματα, κλείσιμο του ματιού, σκέψη, αλλά και δάκρυα. 

Η Meta είχε ήδη επεκτείνει τη λειτουργία αυτή στο Facebook και το Instagram, αλλά τώρα οι χρήστες του WhatsApp μπορούν, επίσης, να απολαύσουν το παιχνίδι με τους τρόπους αναπαράστασης του εαυτού τους χωρίς τη χρήση πραγματικής φωτογραφίας.

Avatar στο WhatsApp

Είναι σημαντικό για την εταιρεία επειδή αντιπροσωπεύει το πρώιμο όραμα αυτού που ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ελπίζει ότι τελικά θα οδηγήσει σε ένα Metaverse, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να εργάζονται και να παίζουν μέσω των δικών τους avatars. 

Η ιδέα θεωρείται το μέλλον του διαδικτύου και θα κάνει δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου. 

Ο όρος «metaverse», που επινοήθηκε στο δυστοπικό μυθιστόρημα του 1992 «Snow Crash», χρησιμοποιείται για να περιγράψει κοινόχρηστους χώρους με πρόσβαση σε διαφορετικές πλατφόρμες, όπου συγκλίνουν ο φυσικός και ο ψηφιακός κόσμος. 

Ανακοινώνοντας την εισαγωγή της νέας λειτουργίας στο WhatsApp, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγραψε στο Facebook: «Φέρνουμε τα avatars στο WhatsApp! Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το avatar σας ως αυτοκόλλητο στις συνομιλίες. Περισσότερα στυλ έρχονται σύντομα σε όλες τις εφαρμογές μας. Η αποστολή ενός avatar είναι ένας γρήγορος και διασκεδαστικός τρόπος, για να μοιραστείτε συναισθήματα με φίλους και οικογένεια», έγραψε η εταιρεία σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τα άβαταρ της Meta είναι ένα από μια σειρά εικονικών χαρακτήρων, που διατίθενται σε διάφορες πλατφόρμες και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Bitmoji. Αυτοί οι χαρακτήρες ανήκουν πλέον στη Snap, ενώ τόσο η Apple όσο και η Samsung προσφέρουν, επίσης, avatars με τη μορφή Memoji και AR Emoji, αντίστοιχα.

Πηγή: skai.gr