Μια κουβέντα του κόστισε 50 δισ. δολάρια: Τι είπε ο Έλον Μασκ και εξαφανίστηκαν οι επενδυτές

Άλλο ένα χτύπημα δέχτηκε ο CEO της Tesla Elon Musk όταν επενδυτές «διέγραψαν» 50 δισ. δολάρια από την αξία της εταιρείας.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος παρουσίασε την νέα μπαταρία των οχημάτων και τις κατασκευαστικές στρατηγικές όμως δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι επενδυτές με αποτέλεσμα την απογοήτευσή τους και την πτώση της αξίας της Tesla.

Ο Musk είχε υποσχεθεί ότι πρόκειται να αναπτύξουν ένα όχημα που θα μπορεί να κινείται αυτόνομα στην προσιτή τιμή των 25.000 δολαρίων όμως αυτό δεν θα γίνει σε τουλάχιστον 3 χρόνια.

Ενώ λοιπόν οι επενδυτές περίμεναν να ακούσουν για την μπαταρία του «ενός εκατομμυρίου μιλίων» η οποία θα αντέχει πάνω από 10 χρόνια και το κόστος της θα μειωθεί – με αποτέλεσμα να μειωθεί και το κόστος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έτσι ώστε να είναι χαμηλότερη από τα βενζινοκίνητα – ο Musk δεν είπε τίποτα από αυτά. Ωστόσο τόνισε ότι στα επόμενα χρόνια θα μειώσει το κόστος τους στο μισό με νέες τεχνολογίες. «Σε τρία χρόνια...μπορούμε να έχουμε ένα αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων που θα είναι βασικά αντίστοιχο, ίσως και ελαφρώς καλύτερο, από ένα συγκρίσιμο βενζινοκίνητο»

«Τίποτα από αυτά που είπε ο Musk για τις μπαταρίες δεν είναι βέβαιο» είπε ο Κρεγκ Ίρβιν, αναλυτής της Roth Capital Partners. «Δεν υπήρχε τίποτα χειροπιαστό».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla δεν έχει πιάσει τους στόχους της με τον Musk να παραδέχεται ότι δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια του νέου οχήματος και τις μπαταρίες του.

Παρόλα αυτά ο Musk σκοπεύει να μειώσει και άλλο το κόστος ανακυκλώνοντας κυψέλες μπαταριών στο «gigafactory» στη Νεβάδα.

Πηγή: Must