«Κουμπί πανικού» στο Tinder σώζει από τα επικίνδυνα ραντεβού

«Κουμπί πανικού» προσθέτει το Tinder σε περίπτωση που κάποιο ραντεβού μεταξύ χρηστών του αποδειχθεί επικίνδυνο.

Ειδικότερα, εάν κάποιος χρήστης νιώσει ότι κινδυνεύει στο ραντεβού του ενεργοποιεί το «κουμπί πανικού» και ειδοποιούνται άμεσα οι Αρχές.

Η νέα αυτή δυνατότητα θα δοκιμαστεί αρχικά στις ΗΠΑ προς τα τέλη Ιανουαρίου. Οι εκάστοτε περιπτώσεις συναγερμού θα διαχειρίζονται από τη θυγατρική της Tinder, Noonlight, την εφαρμογή της οποίας οι χρήστες του Tinder θα πρέπει να έχουν κατεβάσει ώστε να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του «Panic button» εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η εταιρεία μόλις θα λαμβάνει το σήμα κινδύνου αρχικά θα στέλνει μήνυμα στον χρήστη -για να μην κινήσει υποψίες με κάποιο τηλεφώνημα- για να αξιολογήσει την κατάσταση. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν ανταποκριθεί στο μήνυμα, η Noonlight θα τον προειδοποιεί με ειδικό κωδικό πως ακολουθεί κλήση.

Μάλιστα, Tinder και Noonlight δεσμεύτηκαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα των χρηστών στα οποία θα αποκτούν πρόσβαση για διαφημιστικούς σκοπούς

Σημειώνεται ότι η προσθήκη αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της εταιρείας όσον αφορά την ασφάλεια των χρηστών της, ενώ μεταξύ των μέτρων που θα λαμβάνονται σταδιακά συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα του check-in μέσω της οποίας θα μπορούν οι χρήστες να ενημερώνουν τους φίλους σας για το πού βρίσκονται.

Πηγή: CNN
TAGS: social media