«Πόλεμος των άστρων»: Μπορεί να υπάρχουν τέσσερις εξωγήινοι πολιτισμοί που ίσως επιτεθούν στη Γη, λέει Ισπανός επιστήμονας

Ο Αλμπέρτ Καμπαγιέρο παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες εξωγήινοι να εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος είναι περίπου ίδιες με τις πιθανότητες να καταστραφεί ο πλανήτης από έναν αστεροειδή

Μπορεί να υπάρχουν τέσσερις εξωγήινοι πολιτισμοί στον Γαλαξία μας που θα μπορούσαν να επιτεθούν στον πλανήτη μας, ισχυρίστηκε ένας επιστήμονας.

Ο Alberto Caballero, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Vigo στην Ισπανία, συνέταξε μια μελέτη στο International Journal of Astrobiology νωρίτερα αυτό το μήνα, στην οποία ισχυρίστηκε ότι εντόπισε το περίφημο «σήμα Ουάου!».

Το σήμα, το οποίο ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά από ένα ραδιοτηλεσκόπιο το 1977, ήταν μια παράξενη έκρηξη ραδιοφωνικής ενέργειας διάρκειας μερικών λεπτών που μπορεί να προήλθε από ένα αστέρι που μοιάζει με Ήλιο 1.800 έτη φωτός από τη Γη, σύμφωνα με τον Caballero.

Η εργασία του Caballero, η οποία τιτλοφορείται "Estimating the Prevalence of Malicious Extraterrestrial Civilizations", έχει "ορισμένους περιορισμούς", παραδέχτηκε ο ίδιος και ακόμα δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμούς του.

Ο Caballero παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες εξωγήινων να εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος είναι περίπου ίδιες με τις πιθανότητες να καταστραφεί ο πλανήτης από έναν «αστεροειδή παγκόσμιας καταστροφής».

Έγραψε ότι ένα τέτοιο γεγονός λαμβάνει χώρα μία φορά κάθε 100 εκατομμύρια χρόνια, επομένως οι άνθρωποι είναι κατά πάσα πιθανότητα ασφαλείς προς το παρόν.

Συγκεντρώνοντας τη μελέτη, ο Caballero ερεύνησε ανθρώπινες «εισβολές» σε άλλες χώρες τα τελευταία 50 χρόνια.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτά τα δεδομένα και τα εφάρμοσε στον αριθμό των γνωστών «εξωπλανητών» στον γαλαξία μας, τους οποίους ο Ιταλός επιστήμονας Claudio Maccone υπολόγισε ότι ήταν περίπου 15.785.

Χρησιμοποιώντας τη συχνότητα των ανθρώπινων συγκρούσεων - η οποία μειώθηκε τον τελευταίο μισό αιώνα καθώς η τεχνολογία προχώρησε - και εφαρμόζοντας τα μαθηματικά στο διάστημα, ο Caballero εκτιμά ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν τέσσερις «επιθετικοί» εξωγήινοι πολιτισμοί.

«Δεν γνωρίζουμε το μυαλό των εξωγήινων. Ένας εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να έχει εγκέφαλο με διαφορετική χημική σύνθεση και μπορεί να μην έχει την ενσυναίσθησή μας ή μπορεί να έχει περισσότερες ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές», είπε.

«Βρήκα αυτόν τον τρόπο για να κάνω [τη μελέτη], που έχει περιορισμούς, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα ήταν οι εξωγήινοι».

Πηγή: NYPOST