Η NASA ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι

H Nasa ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι το 2024. Το πρόγραμμα Artemis που ονομάστηκε έτσι από την θεά της μυθολογίας η οποία ήταν δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα (Apollo 11) πρόκειται να στείλει την πρώτη γυναίκα αλλά όπως φαίνεται μαζί της θα είναι και ένας άντρας.

H τελευταία φορά που άνθρωπος ήταν στο φεγγάρι ήταν το 1972 ενώ η πρώτη φορά που κάποιος πάτησε στο φεγγάρι ήταν το 1969 με την αποστολή Apollo 11.

Πριν από 3 χρόνια το 2017 ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε το σχετικό σύμφωνο Space Policy Directive 1, καλώντας τη NASA, να στείλει ανθρώπους στην σελήνη «για μακροχρόνια εξερεύνηση, χρήση και αποστολές σε άλλους πλανήτες».

Μέχρι το 2021 αναμένεται να εκτοξευθεί πιλοτικά η αποστολή Artemis I κάνοντας δοκιμαστικές πτήσεις γύρο από το φεγγάρι χωρίς όμως αστροναύτες. Όταν τελικά απογειωθεί κανονικά η αποστολή λέγεται ότι οι αστροναύτες πρόκειται να φοράνε μοντέρνες στολές και θα διεξάγουν ένα «φάσμα επιστημονικών πειραμάτων κατά τη διάρκεια σχεδόν επτά ημερών» στο οποίο θα αναζητήσουν πόρους όπως νερό.

Πηγή: Must