Κλείσιμο

Google: Εφαρμογή εγκαίρης προειδοποίησης για σεισμό στο Android - Πώς να την ενεργοποιήσετε - Βίντεο

Το συγκεκριμένο σύστημα της Google, με την ονομασία «Σεισμός τώρα», ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά στην ιδιαίτερα σεισμογενή Καλιφόρνια 

Ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών για τους σεισμούς, φέρνει η Google σε χρήστες κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για μία ειδοποίηση, πριν ακόμα εκδηλωθεί η σεισμική δόνηση.

Η Google, πιστεύοντας ότι μια έγκαιρη προειδοποίηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για τον σεισμό χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Android, που βρίσκεται εγκατεστημένη στην πλειονότητα των κινητών τηλεφώνων, για να παρέχει στους ανθρώπους έγκαιρες και χρήσιμες πληροφορίες.
 

Το συγκεκριμένο σύστημα της Google, με την ονομασία «Σεισμός τώρα», ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνιας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2020 και σκοπό έχει εντός δευτερολέπτων να δίνει άμεση ενημέρωση ασφαλείας στους κατοίκους μιας περιοχής.
Ακόμα και ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν μία σεισμική δόνηση γίνει αντιληπτή μπορούν να δώσουν τον χρόνο στον πολίτη να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Η λειτουργία της εφαρμογής

Η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό. Εκείνη τη στιγμή αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της εταιρείας ενώ «συνδέεται» με τη σχετική γεωγραφική τοποθεσία του σήματος.

Ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά κινητά τηλέφωνα στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει εάν όντως σημειώνεται σεισμική δόνηση.

Google

Πώς να ενεργοποιείσετε την εφαρμογή

Η εφαρμογή της Google «Σεισμός τώρα», δεν είναι αυτόματα ενεργοποιημένη στις συσκευές μας. Για να ενεργοποιηθεί πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις της συσκευής
  • Επιλέγουμε Ασφάλεια και Έκτακτη Ανάγκη – Ειδοποιήσεις Σεισμού. Αν δεν βρείτε την επιλογή Ασφάλεια και Έκτακτη Ανάγκη, επιλέγουμε Τοποθεσία για προχωρημένους – Ειδοποιήσεις σεισμού
  • Ενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις σεισμού

Σημειώνεται πως για να λαμβάνουμε τις σχετικές ειδοποιήσεις θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένο το Wi-Fi ή τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου μας. 

Πηγή: skai.gr