Δύσπιστη η NASA απέναντι στο Πεντάγωνο για την έκθεση για τα UFO -Θα γίνει έρευνα

Μη ικανοποιημένη φέρεται να είναι η NASA με την έκθεση του Πενταγώνου σχετικά με τα UFO, στην οποία αναφέρεται ότι δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο για την ύπαρξη εξωγήινης τεχνολογίας, ωστόσο κάποια φαινόμενα είναι δύσκολο να εξηγηθούν.

Ο νέος επικεφαλής της NASA προετοιμάζει ένα πρότζεκτ για να μελετήσει περαιτέρω τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα.

Ο Μπιλ Νέλσον, ο πρώην γερουσιαστής της Φλόριντα και βετεράνος του διαστημικών πτήσεων, δήλωσε στο CNN Business ότι δεν είναι σαφές σε κανέναν - ακόμη και στα ανώτερα κλιμάκια της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας - τι είναι τα αντικείμενα υψηλής ταχύτητας που παρατηρήθηκαν από τους πιλότους του Ναυτικού.

Ο Νέλσον πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι τα UFO αποτελούν στοιχεία εξωγήινων που επισκέπτονται τη Γη. 

«Νομίζω ότι θα ήξερα» αν συνέβαινε αυτό, είπε. Όμως, αναγνώρισε, ότι θα ήταν πρόωρο να το αποκλείσουμε ως πιθανό σενάριο.

Με αφορμή τη νέα έκθεση του Πενταγώνου είπε: «Δεν ξέρουμε αν είναι εξωγήινοι. Δεν ξέρουμε αν είναι εχθρός. Δεν ξέρουμε αν είναι οπτικό φαινόμενο.»

Και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύουμε [ότι είναι ένα οπτικό φαινόμενο] λόγω των χαρακτηριστικών που περιγράφουν αυτοί οι πιλότοι του Ναυτικού ... Και στην τελική, θέλουμε να μάθουμε.»

Η γραμματέας Τύπου της NASA, Τζάκι ΜακΓκίνες, δήλωσε ότι ο Νέλσον δεν ίδρυσε μια επίσημη ομάδα εργασίας για να ξεκινήσει τη διερεύνηση των UFO. 

Ωστόσο, έδωσε οδηγίες στους ερευνητές για να προχωρήσουν με την εξερεύνηση οποιωνδήποτε στοιχείων γύρω από το θέμα, όπως κρίνουν κατάλληλο.

«Δεν υπάρχουν πραγματικά πολλά δεδομένα και οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν αυτές τις κατευθύνσεις και δεν πρέπει να στιγματίζονται», δήλωσε η ΜακΓκίνες, αναγνωρίζοντας ότι η έρευνα για UFO μπορεί να συσχετιστεί αρνητικά με αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας. 

«Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο και οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται σαφώς για αυτό [οπότε αν] οι επιστήμονες θέλουν να διερευνήσουν, θα έπρεπε.», είπε.
 

Πηγή: CNN Business