Κλείσιμο

ΔΕΘ: Γεωργιάδης για «μίνι υπουργικό τουρνουά» με video game– Ποιος νίκησε– Ποιο παιχνίδι έπαιξαν (pics)

Στιγμές χαλάρωσης, είχαν για λίγο την Κυριακή σε περίπτερο της ΔΕΘ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος. 

Τα τρία κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν σε περίπτερο με video games της ΔΕΘ που έχει αναδειχθεί σε δημοφιλές στέκι για τους νέους και «κοντραρίστηκαν» σε ένα ψηφιακό παιχνίδι στρατηγικής. Σημειώνεται ότι ο κλάδος των video games είναι σήμερα «χρυσοφόρος» ξεπερνώντας σε τζίρο ακόμα και το Χόλιγουντ, ενώ σε αυτόν δραστηριοποιούνται και ελληνικές εταιρείες τόσο στα παιχνίδια για υπολογιστές όσο και στα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα. 

«Ήταν μια τιτανομαχία στην οποία κατάφερα να επικρατήσω του Θοδωρή του Λιβάνιου, ο στρατός μου τον κατατρόπωσε, αλλά μετά έπεσα πάνω στον τιτάνα Πιερρακάκη…» ανέφερε χιουμοριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης για το «μίνι υπουργικό τουρνουά». 

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα τρία κυβερνητικά στελέχη έπαιξαν το δημοφιλές παιχνίδι στρατηγικής Warcraft III. 

Ερωτηθείς δε αν έχει βγει… ηλεκτρονική πρέφα, απάντησε χαριτολογώντας ότι «δεν γνωρίζω, αλλά αν γνωρίζει κάποιος να μού τη στείλει». 

«Στη ΔΕΘ υπάρχει ένα πάρα πολύ ωραίο περίπτερο με πολλούς χώρους για να παίξουν videogames έρχονται πάρα πολλοί νέοι. Είναι ο κατεξοχήν χώρος συγκέντρωσης των νέων και πάει και πάρα πολύ καλά» σημείωσε.  

«Ο δημιουργός του περιπτέρου με τα gaming είναι ο κ. Ανδρέας Δερδεμέζης, και είναι το περίπτερο 17 για όσους θέλουν να πάνε στην έκθεση, είναι πολύ ωραίο και πολύ ζωντανό και εμένα μού αρέσει να προβάλλω όσους κάνουν καλή δουλειά... Είναι ένα νέο παιδί που έχει φτιάξει αυτή τη δραστηριότητα και εμένα μού αρέσει να προβάλλουμε νέους που κάνουνε πράγματα» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

Πηγή: skai.gr