Τέλος οι ετήσιες κυκλοφορίες «Call of Duty» μετά την εξαγορά από το Xbox;

Η κολοσσιαία ανακοίνωση της Microsoft πως θα αγοράσει την Activision Blizzard έναντι 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δίχως υπερβολή σόκαρε τη βιομηχανία, ξεκινώντας ένα ντόμινο εξελίξεων που θα αργήσουμε αρκετά μέχρι να αντιληφθούμε πλήρως.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας διάφορες παρασκηνιακές λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια στην Activision, η οποία παλεύει να αποκαταστήσει την εικόνα της μετά το σκάνδαλο περί υποθέσεων κακοποίησης και τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος που ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας πέρυσι.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο τρομερά αξιόπιστος δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, ήρθε σε επικοινωνία με διάφορους υπαλλήλους της Activision Blizzard για μάθει πως αισθάνονται σχετικά με την εξαγορά. Κάπως έτσι, αποκάλυψε και μια σημαντική λεπτομέρεια για το μέλλον του Call of Duty, επισημαίνοντας πως «υψηλού επιπέδου» υπάλληλοι βρίσκονται σε συζητήσεις έτσι ώστε να αποφασιστεί αν θα σταματήσει ο κύκλος ετήσιων κυκλοφοριών της σειράς.

Ναι, καλά διαβάσατε. Υπάρχει ενδεχόμενο η Activision να παγώσει, έστω και προσωρινά, τις ετήσιες κυκλοφορίες νέων Call of Duty παιχνιδιών, οι οποίες συνεχίζονται από το 2005.

Για την ώρα αυτό φαίνεται πως δε θα επηρεάσει το ακριβώς επόμενο Call of Duty του 2022, το οποίο θα είναι μάλλον sequel του Modern Warfare. Μπορεί, ωστόσο, το 2023 να είναι η πρώτη χρονιά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες που δε θα έχουμε νέο COD.

Φυσικά, αυτό θα εξαρτηθεί από το Xbox, αφού η διαχείριση της εταιρίας θα έχει περάσει μέχρι τότε στα χέρια του Phil Spencer, ο οποίος θα είναι ο νέος της CEO μετά την εξαγορά.

Ωστόσο, η ιδέα ενός διαλείμματος σίγουρα δεν είναι για το franchise. Μετά την καθοδική εμπορική πορεία του πρόσφατου Vanguard και τα προβλήματα ανάπτυξης που συνάντησαν οι προηγούμενοι τίτλοι, πολλοί fans άρχισαν να εκφράζουν αυτή τη σκέψη.

Παράλληλα, ο ετήσιος κύκλος έχει προκαλέσει προβλήματα και για το τεράστιο battle royale παιχνίδι της σειράς, το Warzone. Συγκεκριμένα, οι developers του δυσκολεύτηκαν να ενσωματώσουν ομαλά τα στοιχεία των Black Ops Cold War και Vanguard, με πολλούς παίκτες να παραπονιούνται ότι οι αλλαγές στο sandbox των όπλων δεν ήταν ταιριαστές, ενώ οι νέοι gameplay μηχανισμοί προκάλεσαν προβλήματα.

Το τι επιφυλάσσει το μέλλον, λοιπόν, για το Call of Duty είναι -παραδόξως- άγνωστο.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: Unboxholics