Ντεμπούτο-ρεκόρ για τα iPhone 5s και 5c

Εννέα εκατομμύρια συσκευές των νέων μοντέλων iPhone, 5s και 5c πουλήθηκαν κατά το πρώτο τριήμερο διάθεσής τους στην αγορά, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η κατασκευάστρια εταιρεία Apple.

Πρόκειται για το πλέον επιτυχημένο λανσάρισμα iPhone στην ιστορία, καθώς οι πωλήσεις των 5s και 5c κάνουν να πέντε εκατομμύρια πωλήσεις του μοντέλου iPhone 5, το 2012, να φαντάζουν... λιγοστές.

Η Apple δεν ανακοίνωσε τις ακριβείς πωλήσεις για το καθένα από τα δύο νέα μοντέλα, δημοσιοποιώντας μονάχα τον συνολικό αριθμό πωλήσεων.

Ωστόσο, ο τεχνολογικός κολοσσός σημείωσε πως η ζήτηση για το iPhone 5s ξεπέρασε το διαθέσιμο απόθεμα, με συνέπεια πολλές εταιρείες που πωλούν μέσω διαδικτύου να μεταθέτουν την υλοποίηση παραγγελιών για εβδομάδες.

Το 5s, με αρχική τιμή τα 199 δολάρια, μαζί με διετές συμβόλαιο, είναι η ακριβότερη εκ των δύο νέων συσκευών. Αντίθετα, το μοντέλο 5c, που έχει ως αρχική τιμή, με διετές συμβόλαιο, τα 99 δολάρια, είναι η συσκευή που σχεδιάστηκε ώστε να φέρει τα προϊόντα της Apple πιο κοντά στις δυνατότητες του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού.

Η επιτυχία των νέων iPhone σημαίνει και καλά αποτελέσματα για την Apple. Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, μετά τα πρώτα αποτελέσματα πωλήσεων των 5s και 5c, προσδοκά πως τα μικτά έσοδά του για το τρέχον τρίμηνο θα είναι κοντά στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη μετά την αφαίρεση του κόστους παραγωγής αναμένεται να διαμορφωθεί στο 36 με 37% αυτού του ποσού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ