Χρόνια πολλά SMS! Είκοσι χρόνια επικοινωνία μέσω μηνυμάτων

Είκοσι χρόνιας ζωής «έκλεισε» την Κυριακή το ταπεινό SMS (Short Message Service - γραπτό μήνυμα μέσω φορητών συσκευών) προπομπός για πολλούς του Twitter.

Το πρώτο SMS στην σημερινή μορφή του εστάλη στις 3 Δεκεμβρίου του 1992, όταν ο υπάλληλος της εταιρείας SEMA Group Neil Papworth, ηλικίας τότε 22 ετών, δοκίμαζε τη νέα τεχνολογία για λογαριασμό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Το κείμενο εκείνου του πρώτου μηνύματος περιείχε μόνο δύο λέξεις – «Καλά Χριστούγεννα». Λίγες εβδομάδες αργότερα τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο στον κόσμο πιστοποιημένο Κέντρο SMS.

Σήμερα, μόνο το 40% των χρηστών κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούν SMS. Ο όγκος των κειμένων που αποστέλλονται στη Βρετανία έφθασε στο υψηλότερο σημείο του στο τέλος του 2011 -39,7 δισεκατομμύρια- αλλά έχουν τώρα μειωθεί σε 38,5 δισ. πτώση για πρώτη φορά.

Η εικόνα είναι παρόμοια στις ΗΠΑ, όπου ο όγκος των κειμένων έχεις επίσης μειωθεί, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

«Η διαθεσιμότητα ενός ευρύτερου φάσματος των εργαλείων επικοινωνίας, όπως το instant messaging και η κοινωνική δικτύωση, σημαίνει ότι οι άνθρωποι στέλνουν πλέον λιγότερα μηνύματα SMS, αλλά επικοινωνούν ηλεκτρονικά περισσότερο από ποτέ» σχολίασε τα στοιχεία ο επικεφαλής της εταιρείας Ofcom Τζέιμς Θίκετ.
Πηγή: skai.gr