Άνοιξαν και για Ελλάδα οι παραγγελίες για το γρήγορο, δορυφορικό ίντερνετ του Έλον Μασκ

Όσοι θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα δοκιμάσουν τις «διαστημικές» ταχύτητες internet της Starlink μπορούν από τώρα να προβούν σε προπαραγγελία. Η σχετική δυνατότητα έχει ανοίξει και για τη χώρα μας στην ιστοσελίδα της εταιρείας, που είναι θυγατρική της SpaceX του Έλον Μασκ. 

Με την εισαγωγή της διεύθυνσής σας (στα ελληνικά μάλιστα) στην αρχική σελίδα της Starlink  μπορείτε να προχωρήσετε στην παραγγελία.

Όπως αναφέρεται στη σελίδαΗ υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται. Όπως είχε γράψει πρώτο το Money Review ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και τιμολογείται ακριβότερα θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps. 

Οι χρήστες για να συνδεθούν χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. Ο επίγειος σταθμός με τη σειρά του συνδέεται με τη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου διαδικτύου.

Πηγή: Money Review