ΚΑΙΡΟΣ

«Ζωντανή» η Ίντερ, ξέφυγε η Μπαρτσελόνα

«Φωτιά» για το δεύτερο εισιτήριο του έκτου ομίλου έβαλε η Ίντερ, καθώς νίκησε με 2-0 την Ντόρτμουντ στο «Μεάτσα» και την έπιασε στους 4 βαθμούς.

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε «αέρα» τριών βαθμών από τον… ανταγωνισμό, καθώς πέρασε με 2-1 από την Πράγα παρότι η γηπεδούχος Σλάβια την ζόρισε αρκετά.

Σλάβια Πράγας-Μπαρτσελόνα 1-2

Μόλις στο 3’ o Μέσι μετά την εξαιρετική ασίστ του Αρτούρ έγινε σκόρερ στο Champions League για 15η σερί σεζόν γράφοντας ιστορία. Όμως η βραδιά δεν κύλησε τόσο χαλαρά για την «Μπάρτσα», καθώς η Σλάβια βγήκε θαρραλέα στην επίθεση και σπατάλησε τουλάχιστον τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία αυτή στο 20’ όταν ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Ζέλενι. Η προσπάθεια των Τσέχων δικαιώθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, καθώς στο 50’ ο Μπόριλ ολοκλήρωσε έναν εξαιρετικό συνδυασμό και ισοφάρισε από το ύψος του πέναλτι. Η απάντηση ήρθε όμως άμεσα, καθώς από το φάουλ του «Λέο» ο Σουάρες έκανε το σουτ από πλάγια θέση και από το σώμα του Ολαγίνκα ήρθε το 1-2 στο 57’. Ο Ουρουγουανός στο 70’ σπατάλησε ένα τετ-α-τετ, αλλά αυτό δεν στοίχισε στους Καταλανούς που διαφύλαξαν τους τρεις βαθμούς ως το τέλος, παρότι κινδύνευσαν στο φινάλε.

Ίντερ-Ντόρτμουντ 2-0

Στο 22’ ο φορμαρισμένος Λαουτάρο Μαρτίνες αξιοποίησε την εξαιρετική μπαλιά του Ντε Φράι στην πλάτη της άμυνας και έβαλε μπροστά τους «νερατζούρι». Η Μπορούσια κόντρα στην… φύση της ήταν αρκετά παθητική στο πρώτο μέρος και ουσιαστικά άφησε ανενόχλητο τον Χαντάνοβιτς. Στο δεύτερο μέρος επιχείρησε να ζωηρέψει, αλλά η καλή τακτική του… συντηρητικού Αντόνιο Κόντε είχε κλείσει τους χώρους που ήθελαν οι Βεστφαλοί για να δράσουν. Τα μακρινά σουτ δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα τον Χαντάνοβιτς. Τα βλέμματα τράβηξε ο 17χρονος Εσπόζιτο, που αντικατέστησε στο τελευταίο ημίωρο τον… άφαντο Λουκάκου. Ο πιτσιρικάς κέρδισε πέναλτι από τον Χούμελς, αλλά ο Μπούρκι σταμάτησε την εκτέλεση του Λαουτάρο. Η Μπορούσια βγήκε μαζικά μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά το πλήρωσε με τον Καντρέβα να διαμορφώνει στο 89’ το 2-0 με πλασέ στην αντεπίθεση.

 

Στα υπόλοιπα ματς

Η Λιλ ισοφάρισε στο 95’ τη Βαλένθια 1-1 στο «Πιέρ Μορουά» για την τρίτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε τον πρώτο της βαθμό στο γκρουπ, ελπίζοντας για τους «32» του Europa League και αφήνοντας τις «νυχτερίδες» στο -2 από την κορυφή και τους Αγιαξ και Τσέλσι.

Στην κορυφή του 5ου ομίλου, παρέμεινε η Νάπολι που επικράτησε 3-2 της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία με δύο γκολ του Ντρις Μέρτενς. Σπουδαία εμφάνιση από τον Μέρετ που έκανε σωρεία επεμβάσεων, ειδικά στο πρώτο μέρος. Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη με την Σάλτσμπουργκ να ισοφαρίζει στο 73’ και τον Ινσίνιε λίγο μετά την είσοδο του στο ματς, αμέσως μετά να κάνει το 2-3 από ασίστ του Μέρτενς.

Με δύο τέρματα του 26χρονου Οξλέιντ Τσάμπερλεν (από ένα οι Μανέ και Σαλάχ), η Λίβερπουλ επικράτησε 4-1 μέσα στην έδρα της Γκενκ και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας στον 5ο όμιλο. Ο παίκτης των «ρεντς» είχε να σκοράρει από τις 4 Απριλίου του 2018 και τον προημιτελικό με την Μάντσεστερ Σίτι, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Την πρώτη της νίκη πέτυχε σήμερα η Μπένφίκα, που κέρδισε στο «Λουζ» με 2-1 την Λιόν, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τον 7ο όμιλο του φετινού Champions League, μετά από ένα χορταστικό όσο και συναρπαστικό παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μισό και πήραν προβάδισμα νωρίς, με τον Σίλβα να σκοράρει στο 4’. Ενώ ο ίδιος παίκτης έγινε αναγκαστικά αλλαγή, με τον Πίζι που τον αντικατέστησε να εκμεταλλεύεται την… ευγενική χορηγία του Λόπες και να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα στο 86ο λεπτό!

Ενδιάμεσα, η φιλοξενούμενη ομάδα είχε δοκάρι, με τον Κορνέ στο 64’, ενώ μείωσε με τον Ντεπάι στο 70ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την ανωτερότητά της στην επανάληψη…
 

Πηγή: sport-fm.gr