Υπερκοριός: Κοτσώνης-Γιαννουσάκης, οι πρώτοι που μίλησαν για το Noor One




Η επιβεβαίωση της μετοχικής σύνθεσης του Noor One ήρθε από δύο διαλόγους του υπερκοριού της ΕΥΠ. Μάλιστα η "Δίκη στον ΣΚΑΪ" έφερε στο φως τη συνομιλία του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιου Κοτσώνη με τον εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη, όπου για πρώτη φορά γίνεται ονομαστική αναφορά στο ναρκοπλοίο.

Στον ΐδιο διάλογο ο Κοτσώνης καλεί τον Γιαννουσάκη "να μην έχει άγχος", ενώ οι δύο άνδρες κανονίζουν τα ποσοστά της μετοχικής σύνθεσης και την επάνδρωση του πλοίου.

Ιδού οι διάλογοι:

ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΕΥΠ 22/6/2012, ΩΡΑ 12:31
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ ΜΕ ΜΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ
Κ: Στο γραφείο είμαι.
Γ: Α στο γραφείο είσαι; Σου' στειλα μήνυμα το πρωί, δεν το'δες ρε μαλ....;
K: Το είδα, το είδα ρε συ αλλά μίλαγα τώρα... είχα διάφορα τώρα...
Γ: Α, εντάξει, εντάξει... δεν θέλω να κάνεις καμία μαλ.... με τους άλλους δεν θέλω... αυτό δεν θέλω, γι'αυτό σε πήρα πρωί... μην τσακίσει κάτι τώρα γιατί τελειώσαμε τη δουλειά... αν θέλουμε κάτι να πούμε μεταξύ μας... εγώ κι εσύ εννοώ, να το πούμε εμείς.... δεν θέλω να χαλάσει η δουλειά Αιμίλιε, την έχω έτοιμη τη δουλειά!
Κ: Μμμ
Γ: Άστους... όπως το είπαμε... εικοσιπέντε, εικοσιπέντε, εικοσιπέντε... δεν πειράζει...
Κ: Άστο πάνω μου σου λέω...
Γ: Δεν θέλω να χαλάσει, στο ξαναλέω... με όλη τη δύναμη της φωνής μου.... εμείς μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε αλλάξει εικόνα οικονομική εκεί, οπότε μετά το ξανααποφασίζουμε όλοι... παιδιά στο καινούργιο καράβι τόσο τα εκατό... θέλετε; Ναι, δεν θέλετε; Θα το κάνω εγώ με τον Αιμίλιο μόνο... και τελειώνει... και μένουμε στο Noor..., αυτό το καράβι με τα ποσοστά αυτά. Πρόσεχε μην κάνεις κάνα κραδασμό και πάει πίσω η δουλειά... μας περιμένουνε με το πετρέλαιο φορτωμένο! Τόσο πολύ δηλαδή! Ας φύγει με το πλήρωμα μου το καράβι, να περάσει το κανάλι (Διώρυγα Σουέζ) εγώ θα είμαι εδώ Ελλάδα μέχρι να περάσει το κανάλι... και μετά συζητάμε ότι θες... έχω εξασφαλίσει λεφτά... θα κάνουμε χίλιους τόνους... δηλαδή είναι αμαρτία να πούμε... να... γιατί είσαι και ψιλομαλ... εσύ σε αυτά... να πάρει τίποτα ανάποδες εκεί πέρα, να χαλάσει η δουλειά, να πει εντάξει παιδιά τ' αφήνουμε... και να τρέχουμε πάλι από την αρχή να βρούμε καράβι και λεφτά... εντάξει;
K: Εντάξει, άσε με θα τα κανονίζω εγώ...μην σε νοιάζει...
Γ: Στο όχι...(γέλια) το μαλ... (εννοεί σε τρίτο πρόσωπα στον Κοτσώνη περιπαικτικά) καλά εντάξει.... λοιπόν κανόνισα γεμιστήρια, ξέρεις πόσα θα κάνω; Έξι μαλ...! Θα γεμίζει μιλάμε τριακόσιους τόνους την ώρα. Έξι γεμιστήρια... που σημαίνει λιγότερο ρίσκο... δηλαδή πολύ λιγότερες ώρες στο περίμενε... γιατί οι βάρκες είναι ίδιες, δεν έρχονται όλη την ώρα. Σου' ρχονται τριανταπέντε βάρκες... κι αυτές είναι. Έξι γεμιστήρια με δυο αντλίες και δυο ρολόγια... είπα στον Πάνο να μου βγάλουνε κάποια χρήματα για να πάω να κάνω τις πληρωμές, να τα φτιάξω, να φύγει από την Ελλάδα έτοιμο να δουλέψει.
Κ: Εντάξει...
Γ: Εντάξει; Για το άλλο θέμα που σου λέω εγώ έχω άγχος... μην κάνεις λάθος...
Κ: Μην έχεις άγχος...
Γ: Ναι, μην κάνεις λάθος, αυτό έχω άγχος...
Κ: Ναι, μην έχεις άγχος...
Γ: Εντάξει;

NOMIMH ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΕΥΠ 24-6-2012, ΩΡΑ 15:30
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ ΜΕ ΜΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ
Γ: Έλα Εμιλ
Κ: Να σου πω...
Γ: Πες μου
Κ: Εεε... εγώ με τα ποσοστά δε τους έχω πει ΟΚ
Γ: Εντάξει όπως θες θα το χειριστώ άμα μου πεις τι να κάνω...
Κ: Άκου, άκου, άκου να σου πω κάτι τι σκέφτομαι να κάνουμε. Εε θα πάρουμε αυτά τα ποσοστά αλλά το καράβι δε θα το ξεπληρώσουμε εμείς, και όποιος βάζει καράβι
Γ: Ναι
Κ: Θα παίρνει τα ποσοστά, το πενήντα τις εκατό
Γ: Ναι...
Κ: Και είκοσι πέντε οι άλλοι
Γ: Δηλαδή άμα βάλουμε εμείς το δικό μου ξέρω γω θα πάρουμε εμείς πενήντα τα εκατό;
K: Όχι θα πάρεις εσύ πενήντα τις εκατό
Γ: Ναι
Κ: Και εγώ και οι άλλοι από είκοσι πέντε
Γ: Τέλος πάντων εγώ λέω να το αφήσουμε έως (ακατάληπτο)... θα είμαι εκεί. Εφόσον κάναμε τη πρώτη συζήτηση τελείωσε, μια χαρά, εγώ πήρα και τον Πάνο τώρα να του πω για το θέμα ότι αν γίνει εμπλοκή στη Συρία να μου ετοιμάσει τον Έλληνα τον υποπλοίαρχο να στείλουμε το καράβι στην Αίγυπτο... δε μας παίρνει να περιμένουμε. Εε ο Σύριος φεύγει άνετα και πάει στην Αίγυπτο χωρίς βίζα χωρίς τίποτα, κατάλαβες; Οι Ινδοί, θα τους φέρω αυτή τη βδομάδα, και έχω και υποπλοίαρχο Ινδό και μηχανικό. Άρα αν μου βάλει τον Έλληνα αυτόν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για πλοίαρχο με το... (ακατάληπτο)... side καβαλάει ο άλλος και συνεχίζει.
Κ: Ναι
Γ: Nα του δώσουμε ξέρω γω του παιδιού δυο-τρία χιλιάρικα να μας το κατεβάσει στην Αίγυπτο δεν είναι τίποτα, γιατί με την τέτοια φοβάμαι ότι θα μπλέξουμε σου πα... γιατί είναι εμπόλεμη κατάσταση εκεί οπότε όλα αυτά που λες εσύ τα συζητάμε εκεί. Εσύ είπες ούτως ή άλλως την αντίρρηση σου και έμεινε. Δε δέχτηκες, ποτέ δεν είπες ναι. Άστο να μείνει ως έχει. Εντάξει; Μίλησες με τους άλλους για το άλλο θέμα;
K: Οκτώ η ώρα είπαμε.
Γ: Οκτώ; Να στείλω μήνυμα στον Ν.
Κ: Μμμμ
Γ: Εντάξει
Πηγή: skai.gr