Βοτανικός: «Σφραγίστηκε» η μεταφορά των δικαιωμάτων του Παναθηναϊκού για 49 χρόνια

Ανοίγει ο δρόμος της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Με νεότερη ρύθμιση η κυβέρνηση αποφάσισε το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων να καταβάλλεται στους πράσινους για 49 χρόνια από την έναρξη της παραχώρησης.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης άναψε πράσινο φως στην απόφαση να αλλάξει ο νόμος, ώστε να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, δηλαδή να μεταφερθούν τα δικαιώματά του συλλόγου για 49 χρόνια στο νέο γήπεδο. 

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων ως επικεφαλής της κυβερνητικής προσπάθειας για την ολοκλήρωση της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό, αποφάσισε να φέρει άμεσα τροπολογία στην Βουλή, έτσι ώστε τα 15 χρόνια της παραχώρησης του 15% από τα έσοδα του γηπέδου στο σωματείου του ερασιτέχνη ΠΑΟ να αυξηθούν σε 49 χρόνια. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θεραπεύουμε όλες τις ανησυχίες του κόσμου του ΠΑΟ, για το πόσο αποφασισμένοι είμαστε να πετύχει η διπλή ανάπλαση», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η σκυτάλη πλέον περνάει στον Παναθηναϊκό. Τα χαρτιά του θα ανοίξει την Δευτέρα  ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Τάκης Μαλακατές.

Το τελευταίο λόγο θα έχει η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού Α.Ο. η οποία θα επισφραγίσει  το μέλλον της Διπλής Ανάπλασης.

Πηγή: skai.gr