Βόμβα: Ο Πικέ ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο

Ο Πικέ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, ενώ έχει αγωνιστεί για μικρό διάστημα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σαραγόσα.

Έριξε… βόμβα ο Ζεράρ Πικέ! Μέσω των social media, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ανακοίνωσε πως αποχωρεί μετά από 14 χρόνια από την Μπαρτσελόνα, με το ερχόμενο ματς με αντίπαλο την Αλμερία το Σάββατο να είναι το τελευταίο που δίνει στο «Καμπ Νόου» ως ποδοσφαιριστής των «μπλαουγκράνα».

Μάλιστα, φαίνεται πως αυτό θα είναι και το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν θέλει να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα!

«Αυτό το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο Καμπ Νόου – Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Ο Πικέ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, ενώ έχει αγωνιστεί για μικρό διάστημα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σαραγόσα.

Έχει φορέσει 615 φορές τη φανέλα των Καταλών, έχοντας σκοράρει 53 γκολ, ενώ με τους «μπλαουγκράνα» κατέκτησε 4 Champions League, 8 πρωταθλήματα Ισπανίας και 7 Κύπελλα Ισπανίας μεταξύ άλλων. Παράλληλα, έχει κατακτήσει με την εθνική Ισπανίας ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα Euro.

«Κούλερς, ειμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο.

Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα. Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου».

Όλα αυτά έρχονται… ξαφνικά και λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τσάβι πως ο Πικέ είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής και ηγέτης στα αποδυτήρια, ενώ δεν αποκλείεται η εν λόγω απόφαση της αποχώρησής του να σχετίζεται με τα τελευταία δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Λιονέλ Μέσι για να επιστρέψει, θα πρέπει να φύγει ο 35χρονος αμυντικός.

«Θέλω να σας πω ότι αποφάσισα πως αυτό το ταξίδι έλαβε στο τέλος του. Έλεγα πάντα ότι δεν θα υπάρχει άλλη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα. Και έτσι ακριβώς θα είναι. Το ματς του Σαββάτου θα είναι το τελευταίο μου στο Καμπ Νόου. Θα γίνει ένας συνηθισμένος οπαδός. Θα υποστηρίζω την ομάδα. Θα περάσω την αγάπη μου για την Μπαρτσελόνα στα παιδιά μου. Όπως έκανε η οικογένειά μου σε εμένα. Και με ξέρετε. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω».

Πηγή: sport-fm.gr