Βαριές καταγγελίες Κούγια κατά Μαρινάκη

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια «υπάρχει χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τότε που αγόρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τις μετοχές του Κόκκαλη». Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή ήταν προσκεκλημένος της εκπομπής "Δίκη" στον ΣΚΑΪ.Oι απόψεις των φιλοξενουμένων, που θα διαβάστε στη συνέχεια, δεν υιοθετούνται απο τη  εκπομπή και απο το www.skai.gr και εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις των φιλοξενουμένων.
Mεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε σε μια συνάντηση και ένα περιστατικό με τον κ. Σαλονίκη.
Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως ο Σαλονίκης του ζήτησε να αναβάλει την συνέντευξη Τύπου (9/3/2011) και στην συνάντηση που θα έκανε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, "θα τελείωναν οι ταλαιπωρίες του", αλλά αρνήθηκε.
Kλείνοντας ο Κούγιας αναφέρθηκε και πάλι στα παιχνίδια της Παναχαϊκής και στην τιμωρία της στο ματς με την Χερσόνησο για δωροδοκία λέγοντας πως μίλησε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο για να σώσει την ομάδα της Πάτρας και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ του είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπέμποντας τον στον Μαρινάκη.Σύμφωνα πάντα με τον κ.Κούγια, ο Πιλάβιος του είπε οτι "μόνο ο Μαρινάκης μπορεί να σε σώσει"

Ο κ.Κούγιας υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός, μέσω των προπονητών των ακαδημιών ή πρώην ποδοσφαιριστών "ελέγχει" την πλειοψηφία των ομάδων της Superleague. "Το 2009, κουμάντο έκανε ο Πατέρας, από το 2010 και μετά κάνει κουμάντο ο Μαρινάκης"...

Στην συνέχεια ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε συνομιλίες που υπήρχαν στις κασέτες από το σκάνδαλο με τα "ύποπτα παιχνίδια". Όπως με τις συνομιλίες για τον διαιτητή Δαλούκα, αλλά και για την συνομιλία που αναφερόταν στον διαιτητή Σιδηρόπουλο.

Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε σε μια συνάντηση και ένα περιστατικό με τον κ. Σαλονίκη.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως ο Σαλονίκης του ζήτησε να αναβάλει την συνέντευξη Τύπου (9/3/2011) και στην συνάντηση που θα έκανε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, "θα τελείωναν οι ταλαιπωρίες του", αλλά αρνήθηκε.

Επίσης, στην συνέχεια των αναφορών του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις ηχογραφημένες κασέτες του σκανδάλου με τα "ύποπτα παιχνίδια" και αφορούσαν την ομάδα της Παναχαϊκής.

Στο σημειο αυτό έκανε τηλεφωνική παρέμβαση του Αχιλλέα Μπέου ο οποίος χαρακτήρισε μυθομανή τον Αλέξη Κούγια και την όλη υπόθεση με τις κασέτες και τα "ύποπτα παιχνίδια" ένα φιάσκο και την όλη διαδικασία παράνομη γιατί δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες.

Στην συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας πήρε και πάλι τον λόγο και αναφέρθηκε σε ένα παιχνίδι της Κορίνθου με την Παναχαϊκή, λέγοντας που θα γινόταν επεισόδιο εναντίον του και σε έναν αγώνα της Παναχαϊκής με τον ΠΑΟ Ρουφ στην Πάτρα όπου και πάλι θα γίνονταν επεισόδια.

Ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής μεταξύ άλλων επέστρεψε τον χαρακτηρισμό «σκουπίδι» στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Για τη δήλωση του Μαρινάκη ότι είναι σκουπίδι: «Είναι πολύ χειρότερα απ' ό,τι νόμιζα τα πράγματα. Δεν υπάρχει δικηγόρος και δικαστήριο που να μην με γνωρίζει. Εκτίθεμαι καθημερινά στις έδρες» είπε αρχικά ο Κούγιας κι άρχισε να αναλύει το βιογραφικό του...

Ακολούθως μίλησε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον χαρακτήρισε υπεύθυνο για την «χούντα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τον Μαρινάκη: «Γιατί πρέπει σήμερα να μάθει ο ελληνικός λαός. Ειδικά από τότε που αγόρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τις μετοχές του Κόκκαλη υπάρχει μια χούντα στην κυριολεξία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου το 1/10 των οπαδών πανηγυρίζει και είναι αυτοί που δεν έχουν την λεβεντιά που έχουν οι Ολυμπιακοί και τα 9/10 δυστυχούν.

Θα σας δείξω τι συμβαίνει από εκείνη την ημέρα και μετά. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Από το 2009 και μετά κάνει κουμάντο ο Μαρινάκης και σήμερα θα καταλάβουν όλοι τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αν υπάρχει κυβέρνηση κι αν θέλει να τιμήσει τα παντελόνια του ο Ιωαννίδης, ο Σαρρής και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς πρέπει να πάρουν μέτρα. Αν δεν αγωνιστούμε όλοι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες. Εγώ ο Βελλής, ο Κωστούλας, ο Παπουτσάκης, ο Πανόπουλος, ο Αρβανιτίδης κι άλλοι δεν θα αλλάξει τίποτα».

«Τα έδωσα όλα στην Ράικου, να πάνε φυλακή»

Στη συνέχεια μίλησε για τις επίμαχες κασέτες των στημένων, για τις συνομιλίες με Δαλούκα, Μπέο, Μαρινάκη: «Εδωσα στην κυρία Ράικου τις συνομιλίες Μπέου, όπου ο Αχιλλέας Μπέος μιλάει. Εγινα αποδέκτης της κριτικής του Μαρινάκη και του την επιστρέφω και θα μάθει ο ελληνικός λαός ποια είναι τα σκουπίδια. Θα αποδείξω με στοιχεία λέξη προς λέξη ποιοι πρέπει να απομονωθούν και να πάνε φυλακή.

O προπονητής του ΠΑΣ είναι ο Χριστόπουλος, της Βέροιας ο Καρύδας, του Πανιωνίου ο Ελευθερόπουλος, της Κέρκυρας ο Μάντζιος… Ποιοι είναι αυτοί; Τους έχετε ξανά ακούσει; Αυτά δεν είναι τυχαία πράγματα. Σήμερα η Σ.Λ. τουλάχιστον 10 ομάδες δεν έκαναν μεταγραφές, παίζουν με παίκτες που δεν θα έπαιζαν ούτε σε μικρότερα πρωταθλήματα, μας τους έδιναν στην Παναχαϊκή και δεν τους παίρναμε για τους νέους.

Όταν πήρα τα cd το περιεχόμενο του ενός έλεγε… Ο Δαλούκας το παραδέχτηκε, μίλησε με τον Μαρινάκη» είπε μεταξύ άλλων ο Κούγιας και συνέχισε να αναφέρεται στην επίμαχη κασέτα που φέρεται να μιλάει ο Μαρινάκης με τον Μπέο για το ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι.

- Του λέω αντί να μπει ο Κάκος εκεί πάνω βάλε τον Δαλούκα, που θα παίξει 52-48 Αρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Αρη. Τον παίρνω και του λέω, θα βοηθήσεις; Μην κάνεις έγκλημα; Μπορείς;

- Ο,τι μου πεις...

Όταν μου έδωσαν τις κασέτες τις πήγα στον Κορέα. Αντί να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Μπέο, ασκούν για πλημμέλημα. Αυτό είναι κακούργημα».

Το ραντεβού με τον Σαλονίκη

Στη συνέχεια ο Κούγιας μίλησε για ένα ραντεβού με τον Σαλονίκη, στο οποίο του ζήτησε να ματαιώσει την συνέντευξη Τύπου. «Αμέσως μετά προαναγγέλω συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα για τις 9 Μαρτίου. Στις 8 Μαρτίου τηλεφωνεί ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σαλονίκης και μου λέει θέλω να συναντηθούμε. Του έχω απεριόριστη εκτίμηση. Συναντηθήκαμε σε δημόσιο χώρο. Φρόντισα να την παρακολουθήσουν από μακριά τη συζήτηση τουλάχιστον δυο πρόσωπα.

Μου είπε σου έχω ζητήσει ποτέ χάρη; Θέλω να ματαιώσεις την συνέντευξη αύριο. Του λέω δεν αφορά εσένα. Θέλω να αποδείξω πως στήνανε ο Τσακογιάννης κι ο Μπέος την Παναχαϊκή. Δεν ήθελα να μπλεχτώ με τα υπόλοιπα. Μου λέει, θα την ματαιώσεις και θα πάμε να βρούμε τον Μαρινάκη και τελειώσαν οι ταλαιπωρίες σου. Του απάντησα, εγώ είμαι 60 ετών ό,τι και να λέει ο καθένας ραγιάς δεν υπήρξα ποτέ. Δεν δέχτηκα να τον συναντήσω τον Μαρινάκη».

Η συνομιλία Τσακογιάννη-Πιλάβιου

«Δίνω τη συνέντευξη κι αποκαλύπτω χωρίς κασέτες, ποιοι στήνουν την Παναχαϊκή. Εκείνη την εποχή δεν γνωρίζω ότι με βούλευμα επίσημα καταγράφονται οι συνομιλίες Μπέου, Τσακογιάννη. Λίγη ώρα μετά ο κοριός της ΕΥΠ υποκλέπτει. Στις 9/3/11, 18:13 τηλεφωνεί ο Τσακογιάννης στον Πιλάβιο. Ακούστε... Καμόρα.

Τσακογιάννης: «Σοφοκλή σου έστειλα ένα μήνυμα. Αυτά που λέει ο Κούγιας είναι μαλ... Και ούτε ότι είσαι σ' αυτό μπορεί να έχει γίνει μοντάζ. Στο λέω. Εγώ έχω πάει δικαστήρια για ανθρωποκτονίες και δικαιώθηκα να ξέρεις. Αυτός ο καραγκιόζης ο Κούγιας τα κάνει αυτά. Εντάξει δεν πρέπει να φάει πέντε σκαμπίλια τώρα στα πόδια; Μην μασάς» και συνέχισε να μακρηγορεί διαβάζοντας τα ήδη γνωστά από τις συνομιλίες...

Παρέμβαση Μπέου: «Φιάσκο του Κούγια και του Πατέρα»

«Κύριε Θωμαΐδη. Είχα δώσει λόγο τιμής να μην βγω ποτέ στην εκπομπή, αλλά δεν μπορούσα με όσες αθλιότητες ακούω εγώ και η οικογένειά μου. Εύχομαι αυτό που βίωσα κι έφτιαξε ο Αλέκος ο Κούγιας ο μυθομανής. Αυτά που καταθέτει ο κ. Κούγιας είναι νομικές κρίσεις. Το 2ο σημαντικό γεγονός είναι ότι επιτρέπετε στην εκπομπή σας να συνεχίζει ο Αλέκος ο Κούγιας να προβάλει παράνομες υποκλοπές που είναι κακουργηματική πράξη. Αυτές οι κασέτες που πήρε στις 7/3, ότι του τις παρέδωσε ένας μεγάλος Ελλην παράγοντας, στις 9/3 είπε άλλα, στις 11 άλλα.

Μετά απ' αυτές τις κασέτες που προφανώς κάποιους εκβιάσε, που η ομάδα του έκανε 10 σερί νίκες με ένα πέναλτι σε κάθε αγώνα κι ανέβηκε κατηγορία. Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν κάνει 10 σερί νίκες. Οι άλλες ομάδες τέλειωναν το ματς με 10 ή εννιά παίκτες.

Αν θέλετε να μάθει ο κόσμος την αλήθεια ένας χασισοπότης πρώην πρωθυπουργός με πέντε ανεπάγγελτους πρώην βουλευτές κι έναν δικηγόρο μια μαϊμού που γελάει, αν θέλει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Όχι αυτά που έφτιαξε με τον Μπιτσαξή που έκαναν αίσχη που δεν γίνονται στην Ουγκάντα. Δεν υπάρχουν κασέτες, δεν υπάρχει τίποτα. Είναι όλες παράνομες. Δεν είναι γνήσιες. Γύρισαν πίσω οι αρμόδιοι το cd και είπαν δεν είναι το αυθεντικό, δεν προχωράμε. Οι συνήγοροί μου ζητούν από την πρώτη μέρα πραγματογνωμοσύνη και δεν το δέχονται. Ο Πατέρας με τον Κούγια τις απομαγνητοφώνησαν τις κασέτες. Ας βγει η κυρία Παπανδρέου επίσημα να πει ποιος απομαγνητοφώνησε τα cd της ΕΥΠ.

Θα χαιρόμουν να γίνει ερώτηση στην βουλή για το ποιος απομαγνητοφώνησε επίσημα τις κασέτες ή από ιδιωτική εταιρία που έβαλε ο Κούγιας με τον Πατέρα; Θα φρίξει ο κόσμος. Είναι ένα φιάσκο, καταπάτησαν τους νόμους. Δεν υπάρχουν φυσικά πρόσωπα στις απομαγνητοφωνήσεις».

Εν συνεχεία έκανε νέα παρέμβαση ο κ. Μπέος: «Ηθελα να διευκρινίσω για να καταλάβει ο κόσμος. Μπόρεσα και διάβασα, μίλησα με νομικούς και θέλω να πω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που λέει ο νόμος πως μπορεί να γίνει απομαγνητοφώνηση. Πρέπει να υπάρχει φυσικό πρόσωπο και υπογραφή. Φέρτε μια συνομιλία από την ΕΥΠ κι εγώ θα πάω ισόβια. Είναι όλες παράνομες».

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Πάτσης: «Εχω διαφορετική άποψη. Δεν μπορεί κάποια βαρύτατα αδικήματα να συνιστούν αδίκημα μόνο από τις κασέτες. Έχουμε μπει σε έναν κυκεώνα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βαδίζει με γεγονότα και ντοκουμέντα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για μας. Δεν μπορείς να διαπομπεύεις, να βάζεις φυλακή χωρίς αποδείξεις. Έχουν δίκιο οι Μπέος, Τσακογιάννης».

«Εβαλαν να με δείρουν στην Κόρινθο»

Σύμφωνα με τις συνομιλίες 9 του μήνα έγινε τηλεφώνημα, στις 13 ο κοριός πιάνει συνομιλία Τσακογιάννη, Παπαδόπουλου (σ.σ.: πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ). Συνομιλούν για το Κόρινθος-Παναχαϊκή κι ο Τσακογιάννης του λέει ότι Μαρινάκης, Κουντούρης είναι ενήμεροι ότι θα γίνει επεισόδιο εις βάρος μου από μέλη της Θύρας 7 για να με χτυπήσουν στην Κόρινθο. Αυτή είναι η απάντησή μου για το σκουπίδι στον κ. Μαρινάκη.

Εγινε το επεισόδιο, υπήρξαν φωτογραφίες, ήρθαν 5 φουσκωτοί χωρίς λαιμό, τους βιντεοσκόπησαν, έφυγαν κύριοι. Παρέδωσα τις φωτογραφίες τους στον κ. Καλόφωνο να τους βρει. Αυτό για το σκουπίδι, πως μπορεί να συνομιλεί ο πρόεδρος της λίγκας κι αντιπρόεδρος της ΕΠΟ να μιλάει με τον Παπαδόπουλο; Θα έπρεπε ο Μαρινάκης πριν τα εκστομίσει να διαβάσει την δικογραφία».

Γιάννης Παπαδόπουλος πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ: «Θέλω να πω τα εξής. Το φ.α. Κόρινθος-Παναχαϊκή δεν αναφέρει επεισόδια, ούτε η έκθεση της αστυνομίας» είπε και ζήτησε από τον Κούγια να μιλήσει για την δωροδοκία που κατηγορείται».

Συνέχεια από Κούγια…

«Στις 26/3 ο αστυνομικός διευθυντής Πάτρας, κατά τη διάρκεια Παναχαϊκή-ΠΑΟ Ρουφ ενημερώνει τον Τσακογιάννη ότι ετοιμάζονται επεισόδια εις βάρος μου. Και τα μετέδιδε κατά τη διάρκειά τους στον Τσακογιάννη. Του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος».

Παρέμβαση Σταθάκη

Πέτρος Σταθάκης πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής: «Να μάθει όλη η Ελλάδα τι έγινε. Να μάθουν όλοι ποιος ήταν διαιτητής, τι έκανες κι άλλα... Εκανε έγγραφο δεν θέλω Αθηναίο διαιτητή, ήρθε Αθηναίος διαιτητής. Πάμε μετά στη Ρόδο ή άλλη ομάδα τελειώνει με 9 παίκτες. Σε προκαλώ να βρεθούμε οι δυο μας να κοιταζόμαστε να πούμε αλήθειες για τις κασέτες που κελαηδούσες σε όλη την Πάτρα και ποιος σε βοήθησε και να πούμε και για την πλαστογραφία και για την τρίτη κασέτα ποιος σε βοήθησε. Γιατί δεν λέτε τίποτα κ. Νικολόπουλε που ήρθε με μπράβους;

Όταν παίξαμε στην Χερσόνησο, αν ο Κούγιας ήξερε το πρόβλημα της Χερσονήσου είχε ένα λόγο παραπάνω να κάνει την δωροδοκία γιατί αν έκανε ένσταση μετά θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου»

Kλείνοντας ο Κούγιας αναφέρθηκε και πάλι στα παιχνίδια της Παναχαϊκής και στην τιμωρία της στο ματς με την Χερσόνησο για δωροδοκία λέγοντας πως μίλησε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο για να σώσει την ομάδα της Πάτρας και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ του είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπέμποντας τον στον Μαρινάκη.Σύμφωνα πάντα με τον κ.Κούγια, ο Πιλάβιος του είπε οτι "μόνο ο Μαρινάκης μπορεί να σε σώσει"
Πηγή: skai.gr