Τσάκας: «Την Τετάρτη δείχνουμε τα λεφτά»!

Βέβαιος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και ο Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια του Σουλτάν Αλ Σαούντ δήλωσε ο Βλάσης Τσάκας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ  ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα τόνισε πως την Τετάρτη θα επιδειχθούν μέσω τραπέζης τα 15 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ και αφότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος και ψηφιστεί η τροπολογία του νόμου που απαιτείται, ο Παναθηναϊκός θα έχει ουσιαστικά νέο ιδιοκτήτη.

Ξεκαθάρισε, δε, πως ακόμα και στο ενδεχόμενο που δεν ψηφιστεί η τροπολογία, «ο πρίγκιπας θα νιώθει ιδιοκτήτης», αφού θα δρομολογηθεί το «plan b μέσω κυπριακής εταιρείας».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάσης Τσάκας:

Για το θέμα της καθυστέρησης του ελέγχου: «Καμία παράταση δεν ζητήθηκε. Όποιοι ξέρουν να διαβάσουν το MoU ξέρουν ότι η 21 Νοεμβρίου που αναγραφόταν ήταν ενδεικτική ημερομηνία. Ξεκινήσαμε με τέσσερις μέρες καθυστέρηση λόγω τυπολατρίας της ΠΑΕ. Κάνουμε έλεγχο σε 2,5 εβδομάδες, ενώ άλλοι έλεγχοι στην ΠΑΕ γίνονταν σε 2,5 μήνες».

Για το πώς θα δρομολογηθεί η μεταβίβαση: «Ξαναλέω πως εφόσον στις 30 έχουμε καταθέσει τα χρήματα -και ανεξάρτητα από το αν θα έχει ψηφιστεί η τροπολογία- εμείς θα νιώθουμε ιδιοκτήτες. Τυπικά ο νόμος δεν θα μας το επιτρέπει, αλλά απλά θα περιμένουμε μέχρι να γίνει πράξη η δέσμευση του υπουργού και να τροποποιηθεί. Αν γίνει αυτό, δεν θα χρειαστεί να πάμε στο plan b μέσω εταιρείας από την Κύπρο».

Για το πότε θα μπουν τα 15 εκατ: «Την άλλη Τετάρτη θα μπουν τα χρήματα. Ή για να το πω καλύτερα, θα επιδειχθούν, μέσω τράπεζας από την Κύπρο, τα χρήματα για τον Παναθηναϊκό. Αν αμφισβητούμε και τις τράπεζες, τι να πω… Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να ζει με αυτή την εσωστρέφεια. Ας τη συνεχίσουν. Το πρόβλημα είναι το πότε θα έρθει ο πρίγκιπας ή το πότε θα τελειώσει η δουλειά; Εκεί ρίχνουμε το βάρος, εκεί επιμένουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε. Να πάρουμε μια ΠΑΕ χωρίς να διαπραγματευτούμε και χωρίς να κάνουμε έλεγχο; Να πάρουμε γουρούνι στο σακί. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…»
».

Για το πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία: «Θα επιδείξουμε τα διαθέσιμα 15 εκατ. ευρώ και εφόσον δεν συμμετέχουν οι παλαιοί μέτοχοι, θα οριστεί μια καινούργια Συνέλευση για να οριστεί νέο Δ.Σ. και να γίνουμε διοίκηση. Όλα αυτά με την αίρεση να γίνει νομοθετική ρύθμιση. Αλλιώς θα πάμε στο plan b. Αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει, θα είναι χαρά μας να τον έχουμε δίπλα μας. Αν μέχρι την Τετάρτη έχει ψηφιστεί η σχετική τροπολογία (έχουμε τη διαβεβαίωση από το γραφείο του κ. Γερουλάνου ότι είναι θέμα ωρών να γίνει), ο Παναθηναϊκός θα έχει στο ταμείο του αυτά τα λεφτά».

Για το πότε θα έρθει ο πρίγκιπας: «Θα ξέρουμε την Τετάρτη το πρόγραμμα του πρίγκιπα και τότε θα μπορούμε να πούμε πότε θα είναι στην Ελλάδα».

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου εκπροσωπεί τα μέλη του ΔΣ στο πάνελ
της εκπομπής Δίκη του ΣΚΑΪ και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλάση Τσάκα, του εξέφρασε μεταξύ άλλων την δυσαρέσκεια του ΔΣ για τα όσα διαρρέει στον Τύπο και τα σχέδια που έχει για το Τριφύλλι, χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην αγορά των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη από τον πρίγκιπα που εκπροσωπεί.

Ο . Κωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λέτε ότι θέλετε κ. Τσάκα και κάνετε κακό στο όνομα του Παναθηναϊκού. Εγώ θέλω ο Παναθηναϊκός να έχει την ηρεμία του εσείς δεν τον αφήνετε η ομάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους που βγαίνουν στο φως και στηρίζουν τα όσα λένε και όχι χωρίς στοιχεία να λένε διάφορα εξωπραγματικά πράγματα για την ελληνική πραγματικότητα, και πως θα φέρουν Ροναλντίνο και Ντρογκμπά. Έτσι κάνετε κακό στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έχει ΔΣ και πρέπει να το σέβεστε και όχι να λέτε κάθε λίγο ότι θα διώξω εκείνον, θα φύγει ο άλλος, και τέτοια πράγματα. Από τη στιγμή που ο πρίγκιπας δεν εμφανίσει τα χρήματα που συμφώνησε να βάλει στο ΜοU μέχρι την επόμενη Δευτέρα, τότε και εμείς στο ΔΣ θα δώσουμε μία ευκαιρία στην Arboris Capital να μας φέρει νέο επενδυτήΜώραλης: «Ένα ανθρώπινο λάθος και θα γινόταν χαμός»


Την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν το ντέρμπι, η οποία αφορούσε τον ορισμό του κ. Γιάχου να το διευθύνει καυτηρίασε ο Γιάννης Μώραλης.Μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για απόπειρα να δημιουργηθεί κλίμα πριν το παιχνίδι πως ο διαιτητής θα ευνοήσει τους «ερυθρόλευκους».

Παρόλο που ανέφερε, λοιπόν, ότι αυτό διαψεύστηκε από την απόδοση του κ. Γιάχου, τόνισε πως θα αρκούσε ένα ανθρώπινο λάθος για να δημιουργηθούν ξανά εντάσεις.

Εξάλλου, ο κ. Μώραλης διατύπωσε παραπόνα εκ μέρους της ΠΑΕ για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από το κανάλι, μιλώντας για προσπάθεια να απαξιωθεί ο σύλλογος και ο πρόεδρός του.

Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού

«Ευχαριστώ τον κ. Κωνσταντίνου για τα καλά του λόγια σχετικά με τη φιλοξενία στον Παναθηναϊκό. Αυτό που έγινε το Σάββατο στο Καραϊσκάκη δεν ήταν τυχαίο. Κρατήσαμε όλοι στον Ολυμπιακό χαμηλούς τόνους και αυτό βοήθησε να έχουμε αυτή την εξαιρετική εικόνα.

Κι όλα αυτά αντίθετα με κάποια άλλα πράγματα που συνέβαιναν τις προηγούμενες μέρες του ντέρμπι, όταν επιχειρήθηκε να αυξηθούν οι τόνοι και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι θα ευνοηθεί ο Ολυμπιακός. Είδαμε πριν καν τον ορισμό να λέγεται ότι είναι ανίκανος ο κ. Γιάχος, ότι είναι “κόκκινος” και ότι επιβλήθηκε από τον Ολυμπιακό για να τον ευνοήσει. Αυτό δεν έγινε, αλλά θα μπορούσε ένα ανθρώπινο λάθος -απ’ αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο- να είχαμε ξανά άλλες καταστάσεις, να σπιλώναμε ανθρώπους, να ανακαλύπταμε παρεμβάσεις.

Κανένας διαιτητής δεν είναι εύκολο να σφυρίξει καλά όταν του δημιουργείται τέτοια πίεση. Πριν από μεγάλους αγώνες, δεν υπάρχει λόγος να προκαταλαμβάνουμε καταστάσεις, διότι θα μπορούσε ένα απλό ανθρώπινο λάθος να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Αυτή η τακτική δεν βοηθάει ποτέ κανέναν. Ο κ. Γιάχος πήρε τα εύσημα απ’ όλους (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έκανε λάθη) και αποδείχθηκε πόσο αβάσιμη ήταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί πριν το ματς

Τις προηγούμενες ημέρες ο σταθμός σας ο ΣΚΑΙ και εσείς, αλλά και μέσα από την εφημερίδα που αρθρογραφείτε και από το ραδιόφωνο βάλετε συνεχώς κατά του Ολυμπιακού και επιχειρήσατε να διαμορφώσετε κλίμα για τη διαιτησία. Ανεβάσατε υψηλούς τόνους για τον ορισμό του Γιάχου και για τη διαιτησία που θα κάνει, ενώ λέγατε ότι ο Ολυμπιακός παρενέβη στην ΕΠΟ για τον κόκκινο Γιαχο και πως επιβλήθηκε από τον Ολυμπιακό ο συγκεκριμμένος διαιτητής για να κάνει εγκλήματα και να πάρει το ματς ο Ολυμπιακός.

Αυτό ευτυχώς δεν έγινε, αλλά αν γινόταν ένα ανθρώπινο λάθος που θα έκρινε τον αγώνα τι θα γινόταν; Ο κόσμος θα ξεσηκωνόταν, θα είχαμε συνεχόμενες εκπομπές, σενάρια για παρασκήνιο κλπ. Δεν μπορείτε να πιέζετε και να “τρομοκρατείτε” τον κόσμο πριν δείτε τη διαιτησία ενός ανθρώπου. Το καταδικάζω αυτό από όποια πλευρά και αν γίνεται κάτι τέτοιο (κριτική κατά διαιτητή πριν τον αγώνα)».

Ο κ. Θωμαΐδης απάντησε χαρακτηριστικά από την πλευρά του: Δεν είχα την γνώμη ότι ο Γιάχος θα μπορούσε να σταθεί σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, από όσα ματς είχα δει πριν το ντέρμπι. Απλά ήμουν αντίθετος από τον τρόπο που επιλέγει η ΕΠΟ τον ορισμό των διαιτητών».

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κατέληξε λέγοντας:«Αυτό είναι θέμα της ΚΕΔ και της ΕΠΟ και αφορά την ομοσπονδία. Δεν είναι κάτι που πρέπει να αφορά εμένα ή την εκπομπή σας. Εμένα με ενδιαφέρει ότι εδώ και καιρό μέσα από τον σταθμό σας υπάρχει μία παραπληροφόρηση για τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του. Επιχειρείτε να διαμορφώσετε μια περιρέουσα ατμόσφαιρα για την διαιτησία, ενώ με πρωτοστάτη τον σταθμό σας και εσάς μέσα από τις εκπομπές σας βάλετε κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου του».

Πηγή: skai.gr