ΚΑΙΡΟΣ

Την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ποινών σε βάρος του ΟΦΗ ζητούν Ταυλαρίδης και Γεωργίου

Η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι εδώ και πέντε μήνες ασυνεπής στην καταβολή των διακανονισμένων από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ δόσεων, για τις οφειλές της προς τους δύο πρώην παίκτες της, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν από τον Ιούλιο ενημερώσει τη Σούπερ Λιγκα.

Ο κανονισμός ιδιότητας και μεταγραφών ορίζει ρητά πως η διοργανώτρια αρχή υποχρεούται να μην ορίζει τους αγώνες του ΟΦΗ και να τους κατακυρώνει υπέρ του αντιπάλου, για όσο διάστημα διαρκεί η παράβαση. Από την πλευρά της η Σούπερ Λίγκα επικαλείται απόφαση από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, υπέρ του ΟΦΗ, βάσει της οποίας παγώνουν οι οφειλές της ΠΑΕ μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται όμως ότι η προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια κατά αποφάσεων ποδοσφαιρικών οργάνων, για οφειλές σε ποδοσφαιριστές, απαγορεύεται από το άρθρο 35 του ΚΑΠ, γεγονός για το οποίο ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε μόνο με ανάκληση της άδειας του και απαγόρευση μεταγραφών. Την ίδια στιγμή το πρωτάθλημα συνεχίζεται, με την ανοχή των θεσμικών οργάνων, πλήττοντας βάναυσα την ισονομία και την αξιοπιστία.

Η κοινή δήλωση Γεωργίου - Ταυλαρίδη


Πηγή: skai.gr