Θέλει δουλειά πολύ ο Ολυμπιακός(1-1 με Ζούλτε Βάρεγκεμ)

Μόλις και μετά βίας έπιασε τη βάση ο Ολυμπιακός στο πρώτο «τεστ» του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη Ζούλτε, σε φιλικό που έγινε στο Βάρεγκεμ. Πρόβλημα στην ανάπτυξη και έλλειψη φαντασίας στην επίθεση στο α’ ημίχρονο όπου και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από χτύπημα φάουλ του Μαρέβαλ. Βελτιωμένοι στο β’ (όχι πάντως θεαματικά) ισοφαρίζοντας με τον Τζεμπούρ. Επόμενος αντίπαλος η Βέρντερ Βρέμης την ερχόμενη Τρίτη

Όσο καλό… παιδί και να ‘ναι ο Ιμπαγάσα, έστω και μια στιγμή θα σκέφτηκε «αυτοί δεν κάνουν βήμα χωρίς εμένα» βλέποντας τους συμπαίκτες του να δυσκολεύονται να αλλάξουν δεύτερη πάσα ή άντε για να ‘μαστε λιγότερο αυστηροί να μην μπορούν να κάνουν εύκολα παιχνίδι.


Με τον Αργεντινό βέβαια στη σύνθεσή τους (όταν είναι στα καλά του) δεν έχουν να φοβούνται τίποτα οι «ερυθρόλευκοι». Χωρίς αυτόν ωστόσο στην ενδεκάδα κόντρα σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο όπως ο σημερινός τι γίνεται; Όπως αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού «τεστ» με την Ζούλτε στο Βάρεγκεμ, όχι και πολλά. Σχεδόν τίποτα. Μόλις μια φάση, κι αυτή από σπόντα. Φάουλ του Φετφατζίδη, λάθος του πορτιέρο και παραλίγο γκολ. Παραλίγο διότι ο Μποσού έδιωξε πάνω στην γραμμή την τελευταία στιγμή.

Σε αντίθεση με τους σαφώς πιο έτοιμους Βέλγους, η προετοιμασία των οποίων βρίσκεται στην κορύφωσή της. Πιο σίγουρες κινήσεις, περισσότερες τελικές, με πιο χαρακτηριστικές το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Μαρέβαλ που κατέληξε στα δίχτυα του Δασκαλάκη στο 25’ και το χαμένο τετ-α-τετ του Τραϊκόφσκι.

Ο Βαλβέρδε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου -όπως ήταν αναμενόμενο- άλλαξε εντελώς την ενδεκάδα. Ούτε πάντως με την είσοδο του «Κάνιο» βρήκε ο Ολυμπιακός αυτό το κάτι που του έλειπε στο δημιουργικό κομμάτι. Ναι μεν ο MVP των πρωταθλητών κι όσοι άλλοι πέρασαν εμφανίστηκαν πιο ορεξάτοι, αλλά όχι τόσο ώστε να αλλάξουν τη ροή του αγώνα.

Πάντως έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους επιθετικά, με συνέπεια έστω και προς το τέλος να ισοφαρίσουν μετά από ενέργεια του Γκρμπιτς και προβολή του Τζεμπούρ να ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 85’. Επόμενο φιλικό την Τρίτη με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης.


Ολυμπιακός: Δασκαλάκης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βαλεριάνος, Τοροσίδης, Σουμπίνιο, Φετφατζίδης, Χαβίτο, Πάντελιτς, Μιραλάς

Στο β' ημίχρονο: Κοστάνσο, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Γκρμπιτς, Παπάζογλου, Χολέμπας, Κάταϊ, Μαρκάνο, Ουρτάδο, Τζεμπούρ.


Πηγή: skai.gr