Συνεχίζει στους «8» του Open της Βαρκελώνης ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Συνεχίζει… καυτός ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στη Βαρκελώνη!

Ο Έλληνας τενίστας δεν είχε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα κόντρα στον Ντιμιτρόφ, αφού ακόμα και στις δύσκολες στιγμές είχε καταπληκτικές αντιδράσεις και έφτασε στη νίκη με 2-0 (6-1, 6-4) στη φάση των «16» του Open της Βαρκελώνης.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «8» είναι το παιδί-θαύμα, ο μόλις 18 ετών Κάρλος Αλκαράθ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει απόψε και όχι πριν από τις 19:00.

Το ματς

Κανονικό περίπατο πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πρώτο σετ, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτησή του μόλις από το πρώτο γκέιμ, καθώς με δύο break έφτασε στο 3-0 και υπερασπιζόμενος και το σέρβις του έκανε με συνοπτικές διαδικασίες το 4-0. Μόνο τότε κατάφερε να πάρει το πρώτο του γκέιμ ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κάνοντας το 4-1, ωστόσο η τύχη του πρώτου σετ είχε ήδη κριθεί, με τον Τσιτσιπά να διαμορφώνει εύκολα το 5-1 και με νέο break to 6-1.
Η εικόνα του δεύτερου σετ δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Ντιμιτρόφ μπήκε πολύ πιο πεισμωμένος, καθώς άρχισε με break, όμως ο «Στεφ» είχε την ψυχραιμία και τη συγκέντρωση να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (1-1), ενώ όταν ο Βούλγαρος έφτασε σε δεύτερο σπάσιμο του σέρβις του Τσιτσιπά (2-3), ο Έλληνας πρωταθλητής είχε άμεση απάντηση (3-3). Οι δύο τενίστες συμβάδιζαν με όπλο το σέρβις τους (5-4) με τον Τσιτσιπά να τελειώνει το ματς με break, χάρη στο δώρο του Ντιμιτρόφ, που υπέπεσε σε διπλό λάθος στον τελευταίο πόντο του παιχνιδιού.

Πηγή: sport-fm.gr