Superleague: Ο ΠΑΟΚ επανήλθε στις νίκες, εύκολα 4-2 τον Βόλο

Πύρρειος νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά, καθώς έχασε δύο παίκτες με τραυματισμό

Έβγαλε αντίδραση και ξέσπασε στον Βόλο ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του βορρά» μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στα playoffs επικρατώντας 4-2 της ομάδας της Μαγνησίας με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Διπλά άτυχος ο ΠΑΟΚ που είδε τον Ελ Καντουρί και τον Αουγκούστο να αποχωρούν με τραυματισμούς στα πρώτα 36 λεπτά του αγώνα.

Στο μυαλό των κόουτς

Το κλασικό 4-2-3-1 επέλεξε για τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι στην εστία, με τους Βιεϊρίνια, Κάργας, Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Στα χαφ κινούνταν ο Αουγκούστο με τον Ντάντας έχοντας πιο μπροστά τους τον Ελ Καντουρί. Στην επίθεση ο Ολιβέιρα ήταν στην κορυφή ενώ ο Νάρεϊ με τον Ζίβκοβιτς στα «φτερά».

Για τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος προτίμησε το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κλέιμαν που είχε μπροστά του στην άμυνα τους Άλχο, Σιέλη, Εσκοβάλ και Λούνα. Ο Κάτσε με τον Τσοκάνη τα αμυντικά χαφ έχοντας σε ελεύθερο ρόλο τον Μπαριέντος. Στα εξτρέμ ο Πιρές και ο Ντέλετις ενώ σε θέση «9» ήταν ο Γκάγκι.

Το ματς

Από την αρχή της αναμέτρησης προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του ο ΠΑΟΚ και απείλησε μόλις στο 4’ με την κεφαλιά του Ίνγκασον που πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο ο Ισλανδός πήρε το αίμα του πίσω δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά το κόρνερ του Ζίβκοβιτς, σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για το 1-0. Ο «δικέφαλος του βορρά» συνέχισε να πιέζει και πριν τη συμπλήρωση του 20λεπτου έφτασε στο 2-0. Τρομερή μπαλιά του Κάργα στην πλάτη της άμυνας του Βόλου με τον Νάρει να βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν και να πλασάρει ψύχραιμα δίνοντας «μαξιλαράκι» ασφαλείας στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα η ατυχία χτύπησε την πόρτα και πάλι στον Ομάρ Ελ Καντουρί που δεν πρόλαβε να χαρεί την επιστροφή του. Ο Μαροκινός βρέθηκε στο έδαφος και αποχώρησε ξανά με πρόβλημα τραυματισμού ξεσπώντας σε λυγμούς με τον Τάισον να παίρνει τη θέση του. Αυτή η αλλαγή φαίνεται πως βοήθησε περισσότερο τον ΠΑΟΚ να κινείται με ελευθερία στο γήπεδο.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά όμως στα «χασομέρια» ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματα του. Γρήγορος συνδυασμός του Ολιβέιρα με τον Τάισον, ο Βραζιλιάνος βρήκε παράλληλα τον Νάρεϊ που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έκανε το 3-0 για τον «δικέφαλο του βορρά».

Λίγο μετά το 3-0 ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή καθώς και ο Αουγκούστο βρέθηκε στο έδαφος σε ανύποπτη φάση με τον Σβαμπ να μπαίνει στη θέση του. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τάισον μοίρασε ξανά παιχνίδι «τρυπώντας» την άμυνα του Βόλου με τον Ντάντας να πλασάρει άψογα για το 4-0.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 4-2, δίχως κανένα ουσιαστικό όφελος.

Πηγή: sport-fm.gr