Superleague: «Έλαμψε ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Παναιτωλικό

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εξαιρετικός, δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση του Παναιτωλικού και με γκολ λίγο πριν το φινάλε πήρε τη νίκη (2-1) που τον ανεβάζει ψυχολογικά και βαθμολογικά

Θύμισε... Αστέρα! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν εξαιρετική και ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν μάσησε από την ισοφάριση του Παναιτωλικού και με το παρθενικό τέρμα του Άλβαρες με τα κιτρινομπλέ στο φινάλε του αγώνα, επικράτησε με 2-1!

Ξεκίνημα με το δεξί για τους Αρκάδες που έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και από τις καλύτερες τους μετά τη διακοπή, ενώ οι Αγρινιώτες ήταν ακίνδυνοι και θέλησαν να κάτσουν πάνω στο 1-1 αλλά λύγισαν στο φινάλε.

Ο Μπαράλες με πέναλτι είχε ανοίξει το σκορ , αλλά ο Κολοβός ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Άλβαρες να σπάει το μπλόκο του Παναιτωλικού στο τέλος!

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρα ο Άκης Μάντζιος. Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα και οι Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην αμυνα. Σανταφέ, Μουνάφο τα δύο χαφ, με τους Ριέρα, Μπερτόγλιο, Σίτο στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και για τον Παναιτωλικό από τον Γιάννη Αναστασίου. Στην εστία ο Ανέστης και οι Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χουχούμης στην τετράδα της άμυνας. Μλάντεν, Κολοβός στον άξονα, μπροστά τους ο Χουάνπι και στα πλάγια οι Ντουάρτε, Σενγκέλια. Μοναδικός προωθημένος ο Ζοάο Πέδρο.

Το ματς

Ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και είχε πολλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 4’ ο Άλβαρες έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ σουτάροντας ξανά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην συνέχεια του αγώνα οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 30ο λεπτό ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ, ο Ανέστης βγήκε και πήγε να μαζέψει και χτύπησε άθελα του τον Καστάνιο στο κεφάλι. Ο ρέφερι πήγε να κοιτάξει τη φάση στο VAR και έδειξε την άσπρη βούλα σωστά. Ο Χερόνιμο Μπαράλες στο 34’ εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Με τον ίδιο ρυθμό κύλησε η συνέχεια του παιχνιδιού, με τον Αστέρα να χάνει πριν το φινάλε του πρώτου μέρους τον Ριέρα λόγω τραυματισμού. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με προβάδισμα (1-0) των γηπεδούχων.

Ο Παναιτωλικός μπήκε ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κολοβό στο 50’ να κάνει το 1-1 από κοντά ύστερα από σέντρα του Χουχούμη. Ένα λεπτό νωρίτερα βέβαια ο Αστέρας είχε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα, όταν ο Μπαράλες οριζοντιώθηκε έκανε την κεφαλιά, με τον Ανέστη να κάνει μια μεγάλη επέμβαση!

Στην συνέχεια οι Αρκάδες δεν πτοήθηκαν ιδιαίτερα από το γκολ που δέχθηκαν και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βρουν χώρους για την ανατροπή. Ο Άκης Μάντζιος έριξε στο ματς τον νεαρό Ζουγλή, ο οποίος είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 89ο λεπτό όταν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Ανέστη, αλλά ο κίπερ του Παναιτωλικού του είπε «όχι».

Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ το οποίο τελικά ήρθε στο 90’ με φοβερό σουτ με το δεξί του Άλβαρες. Μάλιστα, ο Αργεντινός το πέτυχε με το κακό του πόδι το δεξί, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Ο Αστέρας πλέον βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός στην 8η με 29 όσους έχει και προσωρινά ο Ατρόμητος.

MVP: Ο Φεντερίκο Άλβαρες! Ο Αργεντινός άσος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Γενικά ο Άλβαρες έχει δείξει από πέρυσι την ποιότητά του και το ταλέντο του και είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Άκη Μάντζιου.

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Τσιμεντερίδης χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR για να δει το πέναλτι του Αστέρα παρόλο που ήταν αρκετά ξεκάθαρη η φάση. Γενικότερα πέρασε απαρατήρητος στο παιχνίδι.


 

Πηγή: sport-fm.gr