Κλείσιμο

Στους Αμπελόκηπους η... cheerleader κόρη του Νίκου Γκάλη!

Οι ««Rockets» «άνοιξαν» τον χορό των… καλαθιών και έδωσαν το σύνθημα για τον φιλικό αγώνα βετεράνων στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων 

Με τη Στέλλα Γκάλη, κόρη του επίτιμου προέδρου της ΕΟΚ, Νίκου Γκάλη, να συμμετέχει στην ομάδα cheerleading «Rockets» που επιδόθηκε σε ένα εντυπωσιακό νούμερο, ξεκίνησε ο μεγάλος φιλικός αγώνας ανάμεσα στους βετεράνους του Δημόκριτου Θεσσαλονίκης και τους ΣΒΚΘ (Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης), που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στους Αμπελόκηπους.

Η Στέλλα, αλλά και τα υπόλοιπα κορίτσια της ομάδας, «άνοιξαν» τον χορό των… καλαθιών που ακολούθησαν μετέπειτα με μία εντυπωσιακή χορογραφία, κερδίζοντας το «ζεστό» χειροκρότημα του κοινού. Θυμίζουμε ότι η Στέλλα Γκάλη, διακρίθηκε ως αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading.

Τις «Rockets», μάλιστα, βράβευσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, Μανώλης Ιωαννίδης.

Οι διοργανωτές του αγώνα, του οποίου η είσοδος ήταν δωρεάν, τίμησαν τη μνήμη του Θεοδώρου Μπακιρτζόγλου και του Νίκου Χαραλαμπάκη γνωστού και ως «Μπάκη», παλιό αστέρα του «Δημοκρίτου» και πρώην προέδρου του Ηρακλή, για την προσφορά τους στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, συγκέντρωσαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Επιπλέον, στην εκδήλωση βραβεύθηκαν ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ, πρώην παίκτης του Ηρακλή, αλλά και ο Τζον Κόρφας, πρώην καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Το «παρών» στη γιορτή του αθλήματος έδωσαν παλιές δόξες του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, όπως οι Νίκος Χατζηβρέττας, Σάββας Ηλιάδης, Αλέξανδρος Κούβελας, Νίκος Σταυρόπουλος και Γιώργος Μασλαρινός. Ως… guest coaches, επιπλέον, συμμετείχαν και οι Σούλης Μαρκόπουλος και Λάκης Τσαβάς, σε έναν αγώνα στον οποίο τελικά επικράτησαν οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές Θεσσαλονίκης.

Λ. Κυρίζογλου: «Να ασχοληθούν οι νέοι ολοένα και περισσότερο με τον αθλητισμό»

Ως δύο ανθρώπους σημαντικούς για τους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη χαρακτήρισε τους Θεόδωρο Μπακιρτζόγλου και Νίκο Χαραλαμπάκη ο δήμαρχος της περιοχής, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Όπως είπε ο ίδιος στο GRTimes, «αυτοί έφεραν το μπάσκετ στις γειτονιές μας. Και ταυτόχρονα, με την τιμή που γίνεται στα δύο αυτά πρόσωπα, κινητροδοτούνται να ασχοληθούν οι νέοι ολοένα και περισσότερο με τον αθλητισμό. Να γεμίσουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους, με αθλητικές δραστηριότητες. Συγχρόνως, όμως, όποιος θέλει φέρνει και τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας, προς υποστήριξη των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, των οικονομικά αδυνάτων, που δεν είναι λίγοι».

Από πλευράς του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, Μανώλης Ιωαννίδης, δήλωσε ότι: «Οι μικροί πρέπει να μάθουν την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και οι παλιοί να θυμηθούν. Βοηθώντας τους άπορους, βοηθάμε την κοινωνία να πάει ένα βήμα πιο ψηλά».

Πηγή: grtimes.gr