ΚΑΙΡΟΣ

Serie A: «Άλωσε» το «Σαν Πάολο» η Γιουβέντους και απομένει η στέψη

Η Γιουβέντους είναι έτοιμη να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα Ιταλίας, καθώς επικράτησε της δεύτερης στη βαθμολογία Νάπολι μέσα στο «Σαν Πάολο», με 2-1. Το ματς ήταν επεισοδιακό καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 25' και οι φιλοξενούμενοι από το 47', ενώ οι «παρτενοπέι» έχασαν πέναλτι στο 84' για να ισοφαρίσουν. 

Με αυτή τη νίκη, η Γιούβε αύξησε τη διαφορά στους 16 βαθμούς από τη Νάπολι και συνεχίζει την πορεία ώστε να κατακτήσει αήττητη τον φετινό τίτλο, έχοντας αυτή τη στιγμή 23 νίκες και 3 ισοπαλίες. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 25' έπειτα από λάθος στην άμυνα της Νάπολι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε απέναντι στον Μέρετ, αυτός τον ανέτρεψε εκτός περιοχής και είδε την κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο σπεσιαλίστας του είδους, Πιάνιτς, που με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά ο Ζιελίνσκι σημάδεψε το δοκάρι της ομάδας του. 

Το 2-0 κατάφερε να διαμορφώσει ο Εμρέ Τσαν, απόρροια της αδυναμίας της άμυνας της Νάπολι να καθαρίσει μια φάση διαρκείας στα καρέ της. Εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πιάνιτς άφησε κι αυτός την ομάδα του με 10 παίκτες στο 47' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τους παίκτες του Αντσελότι να παίρνουν απευθείας τα... πάνω τους. 

Στο 61' ο Ινσίνιε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Καγεχόν με πλασέ από πολύ κοντινή απόσταση μπροστά στην εστία μείωσε σε 2-1 βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Ωστόσο, το φινάλε ήταν απογοητευτικό... Ο Άλεξ Σάντρο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, δόθηκε πέναλτι μέσω VAR, αλλά ο Ινσίνιε σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας, βυθίζοντας σε μελαγχολία όλη τη Νάπολη. 

Πηγή: sport-fm