Πρωταθλήτρια Δανίας η Κοπεγχάγη - Αποθεώθηκε από τους οπαδούς ο Ζέκα

Η Κοπεγχάγη πανηγύρισε το 15ο πρωτάθλημα Δανίας στην ιστορία της, με τον Κάρλος Ζέκα να αποθεώνεται από τους οπαδούς της ομάδας μετά τη λήξη του παιχνιδιού

Πρωταθλήτρια Δανίας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και 15η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Κοπεγχάγη, μετά το διπλό στην έδρα της Βίμποργκ (1-2), μία αγωνιστική πριν το φινάλε!
Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος έδωσε κανονικά το «παρών» στο γήπεδο, παρότι δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας, της οποίας διετέλεσε και αρχηγός κατά της διάρκεια της εξαετίας του στον σύλλογο.

Μάλιστα, η Κοπεγχάγη μοιράστηκε το γεγονός, με ποστάρισμα στον προσωπικό της λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θυμίζουμε πως ο διεθνής μέσος έχει ήδη υπογράψει στον Παναθηναϊκό και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα φορά και πάλι τη φανέλα με το «τριφύλλι».

Όσον αφορά την αναμέτρηση, οι πρωτευουσιάνοι προηγήθηκαν με 2-0 από το πρώτο μέρος, με γκολ των Λάρσον (15') και Γκονσάλβες (33'), με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 61' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γένσεν. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, και μετά τη βαριά ήττα της Νόρτζελαντ από την Μπρόντμπι (5-1), η Κοπεγχάγη είναι και επίσημα νταμπλούχος Δανίας, με την τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ράντερς να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, από βαθμολογικής άποψης.

Στο γκρουπ του υποβιβασμού, θα υπάρχει μεγάλη μάχη για την παραμονή, καθώς Άαλμποργκ, Λίνγκμπι και Χόρσενς είναι ισόβαθμες με 27 βαθμούς, με τις δύο από αυτές να υποβιβάζονται μετά το πέρας της τελευταίες αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Φαβορί για να παραμείνει στην κατηγορία είναι η Άαλμποργκ, η οποία φιλοξενεί την αδιάφορη Σίλκεμποργκ στην έδρα της. Σε περίπτωση που επικρατήσει, παραμένει στην κορυφαία κατηγορίας της χώρας και στέλνει στη δεύτερη τις Χόρσενς-Λίνγκμπι που παίζουν μεταξύ τους, καθώς υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων, η οποία είναι εξωφρενικά δύσκολο να καλυφθεί.

Πηγή: sport-fm.gr