Προς εξέταση το δεύτερο δείγμα του Δημήτρη Χονδροκούκη

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει, πιθανότατα, η εξέταση του δεύτερου δείγματος του έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος Δημήτρη Χονδροκούκη που βρέθηκε θετικός στη χρήση απαγορευμένης ουσίας στον πρώτο έλεγχο ντόπιγκ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του αθλητή Γιάννης Μαρακάκης, εφόσον βρεθεί θετικό και το δεύτερο δείγμα, θα αποσταλεί μαζί με το πρώτο δείγμα σε εργαστήριο του εξωτερικού. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η λήψη του δείγματος από τον αθλητή έγινε στις 4 Ιουλίου.

«Αυτό που είναι παράδοξο, είναι πώς ένας αθλητής όπως ο Δημήτρης Χονδροκούκης που πρόσφατα στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και ένεκα της συγκεκριμένης διάκρισης βρίσκεται πάντα στο μικροσκόπιο των αρχών για συνεχείς ελέγχους ανά πάσα ώρα και στιγμή, βρέθηκε θετικός σε μια ουσία η οποία ανιχνεύεται πολύ εύκολα. Ωστόσο συνέβη, δεχόμαστε το αποτέλεσμα κι από εκεί και πέρα θα ψάξουμε πως συνέβη αυτό και πως προέκυψε» δήλωσε ο κ. Μαρακάκης.

Ως ένα πολύ μεγάλο πλήγμα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος την υπόθεση Χονδροκούκη.

«Ο Δημήτρης Χονδροκούκης ήταν μία από τις μεγάλες μας ελπίδες. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα το θέμα που προέκυψε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπράλος στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr