Πόλο: Mυθική Βουλιαγμένη, σόκαρε την Μπρέσια και πέρασε στα ημιτελικά του Champions League

Η Βουλιαγμένη ήταν μεγάλο αουτσάιντερ απέναντι στην Μπρέσια, όμως με ψυχωμένη εμφάνιση πήρε τεράστια νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League (11-10)

Ιστορική μέρα για τη Βουλιαγμένη. Η ελληνική ομάδα με απίστευτη εμφάνιση νίκησε 11-10 την Μπρέσια, ένα από τα μεγάλα φαβορί, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του LEN Champions League, στην πρώτη της παρουσία σε Final 8 της διοργάνωσης! Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (1/6, 21:00) τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ Προ Ρέκο και Φερεντσβάρος.

Ο ΝΟΒ ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια σχεδόν του αγώνα, έφτασε μέχρι το +3 στα τελευταία λεπτά (8-11), και άντεξε στην αντεπίθεση των Ιταλών, με τον Τζωρτζάτο να κάνει σπουδαίες αποκρούσεις και τους Χαλυβόπουλο, Καπότση να βγάζουν τις τελευταίες άμυνες! 4 γκολ είχε ο απίστευτος Μπάμπης Τρούλος, ενώ 3 πέτυχε ο Καλογερόπουλος. 1 γκολ και 2 κερδισμένα πέναλτι για τον φουνταριστό Δημήτρη Νικολαΐδη.

Το ματς

Ο Καλογερόπουλος έκανε λάθος στην πρώτη επίθεση του ΝΟΒ και έδωσε το δικαίωμα στον Αλεσιάνι να σκοράρει (1-0), με τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει άμεσα με πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης και έβαλε ο Καλογερόπουλος (1-1). Ο Τζωρτζάτος έκανε σπουδαίες αποκρούσεις με τον ΝΟΒ να παίρνει και προβάδισμα χάρη στον Τρούλο (1-2). Ήταν σειρά της Μπρέσια να κερδίσει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντι Σόμα για το 2-2, όμως ο Παπασηφάκης απάντησε με εντυπωσιακό σουτ για το 2-3 και ο Καλογερόπουλος αιφνιδίασε τον Τεσάνοβιτς για το 2-4. Ο Ιοντίτσε εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα της Μπρέσια και μείωσε σε 3-4, το τελικό σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, η Βουλιαγμένη ξαναπήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ του Κουρούβανη (3-5), με τον Τζωρτζάτο να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Πρεσιούτι και τον Φάρμερ να κάνει το 3-6. Ο Αλεσιάνι μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό έκανε το 4-6, όμως ο Τρούλος πήρε πέναλτι και το έβαλε για το 4-7. Ο Τζωρτζάτος συνέχισε να πιάνει τα πάντα, όμως ο Λουόνγκο κατόρθωσε να μειώσει σε 5-7. Ο Νικολαΐδης με φοβερό σουτ έκανε το 5-8, όμως ο Βαπένσκι αντέδρασε για το 6-8 του δεύτερου οκταλέπτου. Στη συνέχεια, υπήρξε διακοπή στο ματς, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν να συνεχιστεί άμεσα, λόγω της βροχής.

Μετά την επανέναρξη, ο Ντόλτσε μείωσε από την περιφέρεια αμέσως σε 7-8 για τους Ιταλούς, με τις δύο ομάδες να χάνουν αλλεπάλληλες ευκαιρίες με παίκτες παραπάνω και το σκορ να μένει απαράλλαχτο μέχρι το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Λουονγκό και Ιοντίτσε υπέγραψαν την αντίδραση της Μπρέσια, που μείωσε με συνεχόμενα γκολ σε 10-11. Το ματς έγινε θρίλερ, με τους Ιταλούς να πέφτουν πάνω στον Τζωρτζάτο και τον Τρούλο να έχει δοκάρι που θα τέλειωνε το ματς! Ο Καπότσης έκανε σπουδαίο κλέψιμο σε κρίσιμη επίθεση της Μπρέσια, και η Βουλιαγμένη πήρε την τεράστια νίκη-πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 6-8, 7-8, 10-11

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αλεζιάνι (π.π.), 1-1 Καλογερόπουλος (πέναλτι), 1-2 Τρούλος (π.π.), 2-2 Ντι Σόμα (πέναλτι), 2-3 Παπασηφάκης (π.π.), 2-4 Καλογερόπουλος (περιφέρεια), 3-4 Ρεντζούτο (π.π.), 3-5 Κουρούβανης (περιφέρεια), 3-6 Φάρμερ (π.π.), 4-6 Αλεζιάνι (π.π.), 4-7 Τρούλος (πέναλτι), 5-7 Λουόνγκο (π.π.), 5-8 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 6-8 Βαπένσκι (περιφέρεια), 7-8 Ντόλτσε (περιφέρεια), 7-9 Καλογερόπουλος (πέναλτι), 7-10 Τρούλος (π.π.), 8-10 Τζιανάτσα (π.π.), 8-11 Τρούλος (π.π.), 9-11 Λουόνγκο (π.π.), 10-11 Ρεντζούτο (π.π.).
Η Βουλιαγμένη είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 3/3 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.
Η Μπρέσια είχε 7/13 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 2 γκολ από την περιφέρεια.
Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Ομε (Γερμανία)
Μπρέσια: Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε 1, Πρεσιούτι, Τζινάτζα, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ιοντίτσε 2, Χάρκοβ, Αλεσιάνι 2, Λουόνγκο 1, Ντι Σόμα 1, Τζίτο, Μπάγκι
Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 4, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης
 

Πηγή: sport-fm.gr