Θρίλερ με τον Τζόκοβιτς: Πληροφορίες για νέα σύλληψη παρά τη δικαίωσή του από το δικαστήριο

Το δικαστήριο της Μελβούρνης μπορεί να δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη διαμάχη του με την κυβέρνηση της χώρας, καθώς έκρινε λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για εκ νέου σύλληψή του.

Όπως αναφέρει η Telegraph, ο «Νόλε» συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση, σύμφωνα με τοπικούς ρεπόρτερ. Οι πληροφορίες, όμως, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα. 

Πλάνα από αυστραλιανά μέσα δείχνουν συγκέντρωση αστυνομικών έξω από τα γραφεία των δικηγόρων του.

Η πληροφόρηση για την απέλασή του προκύπτει από το περιβάλλον του και συγκεκριμένα από τον πατέρα και τον αδερφό του. Ο αδερφός του Τζόκοβιτς, Τζόρτζε, δήλωσε σε Μέσο της Σερβίας:

«Μια νύχτα χωρίς ύπνο είναι πίσω μας, αλλά περνάμε δύσκολες στιγμές. Ο Νόβακ έδειξε πόσο επιμένει στον εαυτό και τα ιδανικά του. Πάλεψε για τον ίδιο και για όλο τον κόσμο. Το δικαστικό σύστημα πήρε τη σωστή απόφαση βασισμένη σε όλα τα στοιχεία που παρουσιάσαμε. Και τώρα μαθαίνουμε πως το Υπουργείο είναι υπεράνω του νόμου! Μαθαίνουμε πως θα τον συλλάβουν. Ο ίδιος είναι σε συνεννόηση με τους δικηγόρους του για το τι θα κάνουν. Προφανώς η ήττα ήταν πολύ μεγάλη για να τη χωνέψει η κυβέρνηση της Αυστραλίας.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της κοινότητας των Ελλήνων της Μελβούρνης, σχολίασε τις πληροφορίες στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως δεν έχει ακούσει κάτι για σύλληψη, ωστόσο τόνισε πως ο υπουργός Υγείας έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου και να τον απελάσει.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αυστραλία δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν που δεν είναι διπλά εμβολιασμένος. Ο υπουργός Υγείας, επίσης, ήταν ξεκάθαρος προς την ομοσπονδία τένις, να μην αφήσει κανέναν τενίστα να έρθει αν δεν έχει εμβολιαστεί.  


 

Πηγή: skai.gr