Κλείσιμο

Πήρε πίσω την κόκκινη στον Βινίσιους η la Liga, καμπάνα στη Βαλένθια

Η αρμόδια επιτροπή της La Liga αποφάσισε να πάρει πίσω την κόκκινη κάρτα που είδε ο Βινίσιους Τζούνιορ στην αναμέτρηση Βαλένθια-Ρεάλ για την 35η αγωνιστική της la Liga

Η αποβολή του Βινίσιους κι η ρατσιστική επίθεση στον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Ρεάλ «σημάδεψαν» την κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» για την 35η αγωνιστική της La Liga. Έτσι, την Τρίτη η Επιτροπή του ισπανικού πρωταθλήματος αποφάσισε να πάρει πίσω την κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο επιθετικό, οπότε αυτός θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο την Τετάρτη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για την 36η αγωνιστική.

«Πράγματι, ένα σημαντικό μέρος των γεγονότων δεν προβλήθηκε στον διαιτητή από τον VAR και τον οδήγησε σε λανθασμένη απόφαση. Ήταν αδύνατο να εκτιμήσει σωστά το τι συνέβη», αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.

Αυτό σημαίνει πως η Επιτροπή κατηγορεί την ομάδα του VAR πως δεν έδειξε στον Ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα μέρος από το συμβάν που οδήγησε στο χτύπημα του Βινίσιους και στην αποβολή του παίκτη των «μερένχες», αφήνοντας κανονικά στο ματς τον αντίπαλό του στη συγκεκριμένη φάση, Ούγκο Ντούρο.

Παράλληλα, η Επιροπή έβαλε «λουκέτο» πέντε αγωνιστικών στο πέταλο «Μάριο Κέμπες» του «Μεστάγια», σημείο από το οποίο θεωρείται πως ξεκίνησαν τα ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του Βινίσιους, ενώ υπήρξε και ρίψη αντικειμένων. Επίσης, οι "νυχτερίδες" θα πληρώσουν και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Πηγή: sport-fm.gr