Κλείσιμο

Πέθανε στα 83 του ο Τζορτζ Κοέν, μέλος της 11άδας της Αγγλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1966

Άφησε τους Μπόμπι Τσάρλτον και Τζεφ Χαρστ ως τα μόνα επιζώντα μέλη της αρχικής ενδεκάδας του Αλφ Ράμσεϊ

Η Αγγλία έχασε άλλο ένα μέλος της «χρυσής ομάδας» της που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, με τον θάνατο του θρύλου της Φούλαμ, Τζορτζ Κοέν σε ηλικία 83 ετών.

Ο Κοέν έκανε το ντεμπούτο του στα «Τρία Λιοντάρια» σε νίκη (2-1) εναντίον της Ουρουγουάης το 1962 και καθιερώθηκε ως η πρώτη επιλογή του Σερ Αλφ Ράμσεϊ στο Μουντιάλ που έγινε στην Αγγλία τέσσερα χρόνια αργότερα.

George Cohen

Ο Τζορτζ Κοέν (δεύτερος από αριστερά) ανάμεσα στον Μπόμπι Τσάρλτον και τον Γκόρντον Μπανκς, στην χρυσή 11άδα της Αγγλίας το 1966

Ήταν υπαρχηγός της ομάδας που θριάμβευσε επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό του Γουέμπλεϊ και έπαιξε τον τελευταίο διεθνή αγώνα του μόλις ένα χρόνο αργότερα, όντας ο πρώτος παίκτης της 11άδας του 1966 που αποσύρθηκε από την Εθνική.

Ως παίκτης που αγωνίστηκε σε μόνο έναν σύλλογο στην καριέρα του, την Φούλαμ, ο Τζορτζ Κοέν πραγματοποίησε 459 εμφανίσεις με την αγαπημένη ομάδα του, ενώ με την Εθνική Αγγλίας μέτρησε 37 συμμετοχές.

Αγγλία 1966

Μετά τον θάνατο του Κοέν, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και ο Σερ Τζεφ Χαρστ παραμένουν οι μοναδικοί επιζώντες της βασικής ενδεκάδας που θριάμβευσε πριν από 56 χρόνια. Συνολικά, μόλις πέντε μέλη της ομάδας του Ράμσεϊ είναι ακόμα ζωντανοί: ο Τσάρλτον, ο Χαρστ, ο Τζορτζ Ίστχαμ, ο Τέρι Πέιν και ο Ίαν Κάλαχαν.

Η ακριβής αιτία του θανάτου του Κοέν παραμένει άγνωστη.

Πηγή: skai.gr